Παρουσιάστηκε το φετινό ημερολόγιο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου

Έγινε η παρουσίαση του ημερολογίου  2015 του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου την Δευτέρα στις 8-12-2014 και ώρα 6.30μμ στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά συλλεκτικό ημερολόγιο του Ομίλου με περιεχόμενα, που έχουν σχέση με την ιστορία, την λαογραφία, την παράδοση και το φυσικό περιβάλλον του  πανέμορφου Ξηρολιβάδου.

Τα δυο προηγούμενα ημερολόγια είχαν σαν θέμα ‘Τα Τοπωνύμια του Ξηρολιβάδου’ & ‘Κιρατζήδες’ αντίστοιχα. Το θέμα του φετινού ημερολογίου είναι ‘Τα δέντρα και οι θάμνοι του Ξηρολδου’

Για κείμενα του ημερολογίου εγγυάται ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας και ξηρολιβαδιώτης κ. Αντώνης Μπουσμπουκης. Αποτελούν πράγματι κόσμημα γραπτού λόγου με γνώση, επιστημονική κατάρτιση και σοφία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δασολόγος και υπεύθυνος του Γραφείου Δασών της Δήμου Βέροιας, ξηρολιβαδιώτης Γιάννης Σημανίκας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Τσαμήτρος Απόστολος παρουσίασε τους ομιλητές της εκδήλωσης και στο τέλος ανακοίνωσε τις επικείμενες χειμερινές εκδηλώσεις του ΠΟΞ.

Ο γραμματέας και χοροδιδάσκαλος του Ομίλου Γιάννης Τσιαμήτρος αναφέρθηκε στην λαογραφική πλευρά του θέματος, φέρνοντας παλιές όμορφες αναμνήσεις στους μεγαλύτερους, ενώ ο κύριος παρουσιαστής Γιάννης Σημανίκας ανέπτυξε το θέμα με μεγάλη άνεση και επιστημονικότητα, αναδεικνύοντας την αξία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος του Ξηρολιβάδου και εν γένει της ευρύτερης περιοχής.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το ημερολόγιο μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ: 6946461136 & 6946430166