Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση «Σε άλλη Γη» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Η περιοδική έκθεση του Γιώργου Πολίτη, με την συμμετοχή της Aimme Birbaum και της Rosa Semple, με τίτλο «Σε άλλη Γη» εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Για την εκδήλωση και για τις επόμενες δράσεις που θα διοργανώσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας μίλησε η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Στη συνέχεια για την έκθεση μίλησαν ο Γιώργος Πολίτης και η Aimme Birbaum (δείτε το βίντεο).

Οι καλλιτέχνες σε αυτήν την έκθεση εκφράζονται με τη μοναδική τους οπτική. Ο κ. Πολίτης εκφράζεται πιο άμεσα για τον πόνο των ανθρώπων, ενώ η κα. Birbaum δίνει μια πιο θετική προοπτική, το όνειρο του ανθρώπου να βρει την δική του γη της επαγγελίας. Το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα θέμα που την αγγίζει καθώς η ίδια με την οικογένειά της το βίωσε.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας φιλοξενεί στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας το πρόσφατο εικαστικό έργο του Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη, το εικαστικό βλέμμα του οποίου στρέφεται για να συναντήσει εκείνο των ξεριζωμένων και ανέστιων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της πιο ριζικής φιλοξενίας.

Η έκθεση σχεδιάστηκε με αφορμή το διαχρονικό πρόβλημα των ξεριζωμών των λαών κατά τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι πρόσφυγες στη χώρα μας, άνθρωποι εκπατρισμένοι, γενοκτονίες λαών, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αποτελούν σημεία αναφοράς στα έργα των Γιώργου Πολίγη, Aimme Birbaum και Rosa Semple.

Ο πόνος, ο αγώνας για τη ζωή, για το δίκιο… οι αγωνίες, αλλά και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Οι τρεις εικαστικοί σκύβουν πάνω από την κοινωνία και με τα έργα τους μας ανοίγουν την πόρτα σε έναν κόσμο που σίγουρα οφείλουμε να μπούμε χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις.