Ημέρα Ποίησης και Εαρινής Ισημερίας στο σχολείο Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου, Πολλών Νερών

Ενθουσιασμός, αφθονία, ανάταση, ανθιστά μάτια, αγκαλιάσματα, ερωτήματα, ποιήματα, εκατοντάδες αύρες στίχων, χώρεσαν ευωδιαστά στις καρδιές όσων ανταμώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Μαρίνας, με όλες τις τάξεις του, τους διδασκάλους του, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ίσης μέρας –νύχτας και παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που καθιερώθηκε εδώ και 20 χρόνια, τιμώντας το λόγο, τη μεγαλύτερη τέχνη στη ζωή.

Οι μαθητές του σχολείου γεύτηκαν την παρουσία ενός εξαίρετου δημιουργού του τόπου μας και όλης της Ελλάδας, του Ηλία Τσέχου. Ο ποιητής κράτησε ψηλά τις κορφές της ανάσας των μαθητών και βύθισε πνοές της ποίησης της τέχνης του, στο αίμα των νέων, αυτών της ανάγνωσης, της χαράς, της αρετής, της ευγένειας στη ζωή, που ευτυχώς μας καταδέχεται ακόμα!

Ο ποιητής, εύχαρις, κατέθεσε: «Η άνοιξη δε φεύγει, μένει εδώ, στα βιβλία, στα όνειρα, στο κάθε βήμα μας, οδηγώντας το τιμόνι του βίου μέλλοντός μας».
Δάσκαλοι και μαθητές ευγνωμονούν τον Ηλία Τσέχο, για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους, για την ευκαιρία που τους έδωσε να μάθουν για την τέχνη της ποίησης από έναν αληθινό δημιουργό, και για τον εκρηκτικό διάλογο που πυροδότησε η παρουσία του.