Εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Στέγη η έκθεση "Ελεύθερος χρόνος και συλλέκτες"

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Ελεύθερος χρόνος και συλλέκτες" θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου,  ώρα 6.30μ.μ / Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η έκθεση θέλει να δείξει εναλλακτικές λύσεις στη διάθεση του ελεύθερου χρόνου μας. Θα προσπαθήσει να δείξει αντικείμενα αλλά και θεματολογίες που συγκινούν τόσο, ώστε να αποφασίσει κάποιος να τους αφιερώσει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του και όχι μόνο.

Η έκθεση παράλληλα θα προσπαθήσει και κάτι άλλο. Να ξεφύγει από τα καθιερωμένα, να δείξει επιλογές που δεν είναι τόσο γνωστές.

Μπαίνοντας κάποιος στον κόσμο των συλλεκτών και των δημιουργών, θα διαπιστώσει ότι οι επιλογές που έχει είναι ανεξάντλητες. Έγκειται στον καθένα να εκτιμήσει ποια από αυτές είναι πιο κοντά του, ποια θεωρεί ότι του προσφέρει τη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Γιατί όλα αυτά πρώτιστα πρέπει να ικανοποιούν τον συλλέκτη ή τον δημιουργό.

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που μας κατευθύνει σε μια μονοσήμαντη ζωή, ας μην το αποδεχθούμε. Ας αφήσουμε τη φαντασία να μας οδηγήσει σε ένα νέο κόσμο, σε ένα κόσμο που θα είναι δικός μας, σε ένα κόσμο που θα μας βγάλει από την καθημερινότητα, θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Γιατί η ενασχόληση με όλα αυτά θα μας οδηγήσει νομοτελειακά σε νέες αναζητήσεις, θα κινήσει το ενδιαφέρον μας για την προέλευση, την αξία, την ιστορία, τη χρηστικότητά, την τεχνική τους και όπου αλλού.

Με την ευχή να υπάρξει και επόμενη φορά με ακόμα μεγαλύτερη θεματολογία και περισσότερες συμμετοχές σας προσκαλούμε να χαρείτε την έκθεση. Ελπίζουμε ότι η έκθεση θα ικανοποιήσει όσους ανήκουν ήδη στον «κόσμο» αυτό, αλλά το κυριότερο ότι θα αποτελέσει το κίνητρο για όσους δεν ανήκουν, να τον εξερευνήσουν και γιατί όχι να τους παρασύρει μαζί ...

Διάρκεια Έκθεσης έως 31/3