Ανοίγει ξανά το Ανάκτορο των Αιγών για το κοινό

Από τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019, το Ανάκτορο των Αιγών θα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες που θα φθάνουν στον χώρο του ανακτόρου πεζοί, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διασχίσουν το δυτικό τμήμα του άστεως των Αιγών και να αποκτήσουν μια αίσθηση των διαστάσεων και της τοπογραφίας της πόλης, θα εισέρχονται μόνον από την ανατολική είσοδο και θα ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού και τις περισχοινίσεις για την ασφαλή κίνησή τους στον χώρο του μνημείου.

Προσβάσιμη για το κοινό θα είναι η καλύτερα σωσμένη νότια πλευρά του κτηρίου, όπου έχει ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος των εργασιών και όπου συγκεντρώνονται τα πιο ενδιαφέροντα σωζόμενα ψηφιδωτά δάπεδα.

Έτσι, οι επισκέπτες που πραγματικά ενδιαφέρονται και αγαπούν τα μνημεία θα έχουν την ευκαιρία να δουν το κτήριο που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την αποτύπωση στο χώρο της ιδέας της πεφωτισμένης ηγεμονίας και έγινε αρχέτυπο όλων των δημόσιων κτηρίων –ανάκτορα, πολιτικές αγορές, ιερά- της Ελληνιστικής Οικουμένης και όχι μόνον. Συγχρόνως, θα μπορούν να παρακολουθούν, βεβαίως από απόσταση για λόγους αμφίπλευρης ασφάλειας, τις αναστηλωτικές και λοιπές εργασίες.