Η έκθεση για το Ελληνικό χαρτονόμισμα στην Στέγη

Μετά την εξαιρετική επιτυχία και τη μεγάλη επισκεψιμότητα, η Περιοδική Φωτογραφική Έκθεση που λειτούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δ.Σ. Κουλούρας, με τίτλο: «Το ελληνικό χαρτονόμισμα – Ιστορικές μαρτυρίες. Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο», μεταφέρεται στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στα νομίσματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στα ελληνικά χαρτονομίσματα από την επανάσταση του 1821 έως και σήμερα και στοχεύει στην εξοικείωση των επισκεπτών με το νόμισμα, την ιστορία και την εικονογραφία του καθώς και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.

Η έκθεση αποτελεί προϊόν των εκπαιδευτικών δράσεων και συνεργασιών του Δ.Σ. Κουλούρας, που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο της διετούς συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο: «Money matters».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, και θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, από την Τετάρτη 10 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.
Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά, από τις 9:00 έως τις 13:00, για μαθητές σχολείων και το απόγευμα, από τις 18:30 έως τις 20:30, για το ευρύ κοινό.