Δράση της Πολιτιστικής Ομάδας «Παραμυθάδες εν δράσει» του Γυμνασίου Μακροχωρίου

Την Τετάρτη 10/04/19, στον χώρο του Δημαρχείου Μακροχωρίου , στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Το παραμύθι αλλιώς» πραγματοποιήθηκε δράση με τίτλο «Οι Παραμυθάδες εν δράσει συναντούν τη συγγραφέα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου».

Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τη γνωστή συγγραφέα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου και μέσα από μία σειρά ερωτημάτων να γνωρίσουν την προσωπικότητα και το έργο της, αλλά και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συγγραφή παραμυθιών. Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές παρουσίασαν δικές τους διασκευές γνωστών παραμυθιών. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, πραγματοποιήθηκε Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από τη συγγραφέα. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά μέσω του γραπτού λόγου και να γίνουν για λίγο μικροί συγγραφείς. 

Τη δράση παρακολούθησε και η υπεύθυνη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Ημαθίας κυρία Λένα Δημητριάδου, την οποία και ευχαριστούν θερμά για την παρουσία της μαθητές και καθηγητές.

Τέλος, οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Χατζηγεωργίου Χριστίνα, Τσουλτσίδου Κωνσταντία και Χρυσάνη Μαρία και ο διευθυντής του σχολείου, θέλουν δημόσια να ευχαριστήσουν την κυρία Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου για την μοναδική και εποικοδομητική εμπειρία που πρόσφερε σε όλους.