Βέροια, πύλη Πολιτισμού και αξιών

Όταν είσαι κοντά στα γεγονότα, έχεις την τύχη εκτός από το να τα ζεις και να τα γεύεσαι, να εισπράττεις και το πώς τα δέχονται οι γύρω σου. Όπως επίσης και να αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της δράσης που βιώνεις και υποστηρίζεις, της δουλειάς που γίνεται από τη διοίκηση, μα και των καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων που έχει την ευκαιρία και την τιμή να φιλοξενεί η πόλη σου.

Η περιγραφή της Κωνσταντίας Παπαδοπούλου από το πρόσφατο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, ενδεικτική όλων των παραπάνω:

«Ο αναγνωρισμένος παγκοσμίως Κουβανός Rene Izguierdo ερμηνεύει. Μια καθηγήτρια κιθάρας από την όγδοη σειρά που καθόταν στο πρώτο μέρος, κατεβαίνει στην πρώτη σειρά και παρακολουθεί εκστασιασμένη τον δεξιοτέχνη του είδους. Στην αίθουσα άκρα του τάφου σιωπή σε όλη τη διάρκεια του μουσικού αυτού ταξιδιού. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κιθαρίστες αυτού του βεληνεκούς σ’ έναν τόσο ωραίο χώρο στο κέντρο της πόλης και με την ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ!»

Απολύτως εύστοχο το σχόλιο της Κωνσταντίας (στη φωτογραφία με την υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, Νανά Καραγιαννίδου) στο προσωπικό της ιστολόγιο. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που εκτός από εθελόντρια του δήμου αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ‘Δράση με Γνώση’ του Κώστα Βοργιαζίδη. Μια αναγνώριση της προσπάθειας της διοίκησης, αλλά και ένα βήμα εμπρός για μία ενεργό πολίτη.

Πηγή: https://www.pena.press