Δράσεις για παιδιά στο 4o Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Το 4ο Φεστιβάλ Ροδάκινου του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας είναι και φέτος κοντά σας! Από την Παρασκευή 7 ως την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η πρωτεύουσα του μακεδονικού κάμπου ανοίγει την αγκαλιά της και σας περιμένει για μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο το Ροδάκινο. Φέτος η διοργάνωση δίνει μεγάλη έμφαση στα παιδιά, με μια σειρά από ψυχαγωγικές, βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά:

Σάββατο 8 Ιουνίου

  • · Το κυνήγι του χαµένου Ροδάκινου

Δηµιουργικές δράσεις για παιδιά / Δημαρχείο Βέροιας / ώρα 11:00

«Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» και η ομάδα εθελοντών σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο μαγικό ταξίδι του “Τζίμη και του γιγαντοροδάκινου”. Η περιπέτεια μας ξεκινά μέσα στο δημαρχείο Βέροιας. Εκεί θα παρακολουθήσετε μία διαφορετική παράσταση κουκλοθεάτρου όπου θα παρευρεθείτε ως θεατές αλλά και ως... συγγραφείς μέρους της παράστασης. Στη συνέχεια μας περιμένει ένα κυνήγι θησαυρού που θα μας αποκαλύψει φοβερά μυστικά για την όμορφη πόλη μας. Τι μας περιμένει στο τέλος της περιπέτειάς μας; Πού θα μας οδηγήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού; Το μόνο στοιχείο που μπορούμε να σας δώσουμε είναι… φαντασία, χρώμα και ζωγραφικά όνειρα!

Σημείωση: Στο κυνήγι θησαυρού είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέων.

  • · Μαγειρική για παιδιά µε τον σεφ Γιώργο Μεταξά

Πάρκο Ελιάς / ώρα 17:00 – 19:00

Το Σάββατο το απόγευμα στο πάρκο Ελιάς, στήνουμε κουζίνα και μαγειρεύουμε νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές με ροδάκινο παρέα με τον σεφ Γιώργο Μεταξά. Κοντά μας και η διατροφολόγος Ξένια Παπαναστασίου για να μιλήσει στα παιδιά για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική αξία του αγαπημένου μας ροδάκινου!

Κυριακή 9 Ιουνίου

  • · Βιωµατική δράση συγκοµιδής Ροδάκινου για οικογένειες

Αναχώρηση από το πάρκο Ελιάς ώρα 10:00  / επιστροφή 14:00

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ https://forms.gle/rWzRG2MisMHGfkmA8

Έχετε δει ποτέ δέντρο ροδακινιάς από κοντά; Είναι δύσκολο να μαζέψει κανείς ροδάκινα από τα δέντρα; Πότε είναι έτοιμο ένα ροδάκινο να κοπεί; Παιδιά! Πάρτε τους γονείς σας και ελάτε στο χωράφι να ζήσετε ένα διαφορετικό πρωινό στη φύση!

Θα μαζέψουμε και θα γευτούμε τα πιο φρέσκα ροδάκινα...
Θα ζωγραφίσουμε τη ροδακινιά...
Θα βγάλουμε φωτογραφίες στα δέντρα...
Θα μάθουμε χρήσιμες διατροφικές πληροφορίες για τα φρούτα…
Θα ακούσουμε τις ιστορίες του αγρότη…
Και στο τέλος θα στρώσουμε το κολατσιό μας και θα φάμε στο χωράφι!

Οδηγίες για να πάρεις μέρος:
• Από τις 09:00 το πρωί μαζευόμαστε στο Πάρκο της Ελιάς και στις 10:00 ακριβώς αναχωρούμε όλοι μαζί με λεωφορείο για το επιλεγμένο μας χωράφι!
• Να έχεις μαζί σου: παγουράκι με νερό, το κολατσιό σου!
• Να φοράς: Καπέλο, ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα, αθλητικά (κλειστά) παπούτσια!

Τα Ροδάκινα της Βέροιας σε περιμένουν!

  • · Messy play: Δημιουργικό παιχνίδι µε Ροδάκινα, χρώματα και φαντασία!

Πάρκο Ελιάς / ώρα 11:00 - 13:00

Το αγαπημένο μας εργαστήριο και η ομάδα του Messy Play από το «Σχολείο Στο Σύννεφο» μαζί με όλα τα αγαπημένα πολύτιμα υλικά έρχεται στο Φεστιβάλ Ροδακίνου! Γιγάντιες φούσκες, παγωτό στιγμής ροδάκινο, messy πειράματα, χρώματα, πηλό, ομπλεκ και τρελό κέφι για να λερωθούμε και να παίξουμε με τον πιο φυσικό τρόπο παιχνιδιού και μάθησης.