Ολοκληρώθηκε η έκθεση "Πανδαμάτωρ - τοπίο" της Κατερίνας Αναστασίου με συμμετοχική περφόρμανς

Την Τρίτη 2/7/19 , στο πλαίσιο λήξης της έκθεσης << Πανδαμάτωρ: Τοπίο>> της Κατερίνας Αναστασίου πραγματοποιήθηκε δράση-συμμετοχική περφόρμανς, η οποία ήταν συνέχεια και ολοκλήρωση της πρώτης δράσης κατά την έναρξη της έκθεσης την Παρασκευή 28/6/19.

Σε δήλωσή της η καλλιτέχνιδα αναφέρει: "Η επιλογή του ιδιαίτερου χώρου του συλλόγου «Κυριώτισσας Ουτοπία», μέρος δυσπρόσιτο, (πρόκειται για υπόγειο παλιού βεροιώτικου σπιτιού, στην παραδοσιακή συνοικία της Κυριώτισσας), χώρος λιτός, σχεδόν δωρικός, ερειπωμένος, με εμφανή τα ίχνη παλιότερων χρήσεων, έγινε, γιατί τον θεώρησα ιδανικό για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου μου.

Θέλησα να πλησιάσω, να γνωρίσω, να πάρω από την ιστορία του και να χρησιμοποιήσω τις ιδιαιτερότητές του. Να γεμίσω το χώρο με τις δικές μου σκέψεις και τα συναισθήματα, να δημιουργήσω μία καινούργια αφήγηση.

Οι εικαστικές δράσεις λειτούργησαν βιωματικά για το κοινό. Το σώμα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο παραγωγής τέχνης υποδηλώνει τη φθορά και το θάνατο. Το σώμα μετατρέπεται το ίδιο σε έργο εικαστικό. Η συμμετοχή του κόσμου στην καταστροφή των έργων τα τοποθετεί αυτόματα εκτός εμπορευματοποίησης και αποκτούν άμεση σχέση με την αρχική ιδέα της μελέτης: τον πανδαμάτορα χρόνο.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα η δημιουργία ενός τοπίου, έξω από τα όρια, και από τα προστατευτικά τείχη του επώνυμου, μακριά από χώρους κύρους, μέσα σε ένα πλαίσιο
απρόσμενο, αλλιώτικο, μα και τόσο οικείο σε όλους μας

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν στην παραγωγική διαδικασία.
Ευχαριστώ όσους επισκέφτηκαν την έκθεση.
Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στο τελευταίο κάλεσμα και στη διαδικασία καταστροφής των έργων".