Άνοιξε η αυλαία της Αστερούπολης (φωτορεπορτάζ)

asteroupoli premiera

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Αστερούπολης 2014 στον πεζόδρομο Πλατέος. Τη πρώτη ημέρα άνοιξαν οι μικροί εθελοντές της Αστερούπολης, που έψαλαν τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αγγλικά κάτω από το δένδρο και μπροστά από την εξέδρα στην οποία θα γίνονται όλες οι εκδηλώσεις της Αστερούπολης.

Κατά την πρώτη ημέρα στον πεζόδρομο Πλατέος εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες από διάφορα μέρη του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και από γειτονικούς Δήμους που μας επισκέφθηκαν.

Αρκετά ήταν και τα παιδιά που πέρασαν όμορφες στιγμές στο Εργαστήρι του Αη Βασίλη, δημιουργώντας κατασκευές ενώ στα σπιτάκια των συλλόγων που συμμετέχουν προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα.

Πριν από τη συναυλία του Βασίλη Καζούλη και των συνεργατών του το λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου "Αστερούπολη" Κική Ελευθεριάδου που καλοσώρισε τους επισκέπτες, ευχαρίστησε τους εθελοντές που προετοιμάζουν εδώ και ένα μήνα το σύνολο των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, την ΚΕΔΑ που συμμετέχει στην διοργάνωση καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας της Αστερούπολης 2014, τις ενημερωτικές σελίδες alexandriamou.gr και e-periskopisi.gr

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, που έλαβε το λόγο στη συνέχεια, καλοσώρισε και αυτός με τη σειρά του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για τις γιορτές ενώ συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους.

Ακολούθησε η συναυλία του Β. Καζούλη, στην οποία ακούστηκαν παλιά και νέα τραγούδια του καθώς και γνωστά τραγούδια άλλων συνθετών.
Κατά την πρώτη ημέρα της Αστερούπολης στο Πλατύ βρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης και Στ. Δριστάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στ. Δελιόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το σημερινό (Πέμπτη) πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
5.30: Η σκηνή της Αστερούπολης φιλοξενεί το χορευτικό τμήμα της, με τρεις χορογραφίες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ελάτε να χορέψουμε!
i. My only wish—Britney Spears
ii. Thinking out loud—Ed Sheeran
iii. All I want for Christmas is you—Mariah Carey
6.00: Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από τη θεατρική ομάδα της Αστερούπολης. Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κυριακού Αγνή, Μουρατίδου Αναστασία, Κορτσινίδου Κατερίνα.
7.30: Στείλε κι εσύ την ευχή σου με το φαναράκι των ευχών... θα φτάσει σίγουρα ! Στην Κεντρική σκηνή της Αστερούπολης.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-7.00: Παίζουμε δημιουργώντας.
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00:Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές.