Εκδρομή της Ντόλιανης στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» πραγματοποίησε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι δύο ηπείρων Ευρώπης και Ασίας.

"Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σπουδαία μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού,  την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα και τους τάφους των Πατριαρχών, το Αγίασμα των Βλαχερνών όπου ψάλαμε όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο, το Οικουμενικό  Πατριαρχείο στο Φανάρι και φυσικά τον Ναό της Αγίας Σοφίας, μνημεία που  μας προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης. Πραγματοποιήσαμε κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, περιηγηθήκαμε στην Πόλη,  στις περίφημες αγορές της, Καπαλί Τσαρσί και  Αιγυπτιακή αγορά,  «γευτήκαμε» τα χρώματα και τα αρώματά της, διασκεδάσαμε με μουσικές και χορούς της Ανατολής.  

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν. Τόσο όμορφο ήταν το κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας που κατάφερε να υπερισχύσει και της ταλαιπωρίας που υπήρχε κατά την εξάωρη παραμονή μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα μέλη του συλλόγου μας κατάφεραν να ομορφύνουν την αναμονή όλων όσων βρίσκονταν εκεί πραγματοποιώντας μία αυτοσχέδια μουσικοχορευτική εκδήλωση" αναφέρει η ανακοίνωση.