Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Νάουσας

Πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Νάουσας. Αναλυτικά:

Δευτέρα 23/12

Δημοτικό Θέατρο, ώρα 11:30 «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη», παιδική θεατρική παράσταση από τον θίασο του Φώτη Σπύρου με τη συνοδεία μουσικής Τσαϊκόφσκι. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.

Κέντρο πόλης: «Κάλαντα στο κέντρο της πόλης», σύλλογοι της πόλης θα ψάλλουν τα κάλαντα στην αγορά.

Πλατεία Γιαννακοχωρίου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου.

Πλατεία Στενημάχου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου.

Πλατεία Αρκοχωρίου, ώρα 22:00 «Άναμμα καρτσούνου», Διοργάνωση: Τ.Κ. Αρκοχωρίου, Πολιτιστικός Όμιλος Αρκοχωρίου «Άρκτος».

Τετάρτη 25/12

Κέντρο πόλης: «Καρτσούνοι» σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Πέμπτη 26/12

Περιοχή «Μπατάνια» «Παραδοσιακό Ναουσαίικο γλέντι πλάι στον καρτσούνο». Διοργάνωση: «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες».

Παρασκευή 27/12

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 12:00 «Αγάπη και Αλληλεγγύη», ολοήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης. Μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα. Παράλληλες δράσεις με αφήγηση ποιημάτων και παραμυθιών, εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακοί χοροί από τους λαογραφικούς συλλόγους της πόλης. Ζαχαροπλαστεία θα προσφέρουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και καταστήματα εστίασης και καφέ-μπαρ ζεστό κρασί και εδέσματα. Ελάτε να ανταμώσουμε και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας με αγάπη! Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:00 «Santa Claus is rolling to town». Βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας (με roller) και δρομέων. Προσφέρεται ζεστό ρόφημα. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Ε.Ο.Σ. Νάουσας.

Κυριακή 29/12

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας , ώρα 20.30
: Διοργάνωση : Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Εστίας Μουσών  και το Δημοτικό Ωδείο Ναούσης .  Μουσικό αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου « Τραγούδια της Χαρούλας» ,  με την Μαίρη Δούτση ( εισιτήριο 5 € ) .

Τρίτη 31/12

Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 22:00 «Ρεβεγιόν στο ρολόι της πόλης». Υποδοχή του 2020 με τους KINGS και μουσικά σχήματα της Νάουσας. Συμμετέχουν: Γιάννης Κετάνης (κιθάρα-βιολί), Ιφιγένεια Μακρή (τραγούδι), Στράτος Ρακιτζής (πλήκτρα), Ασημίνα Ματζίρη (τύμπανα). Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.

Τετάρτη 01/01

Τ.Κ. Ροδοχωρίου, ώρα 10:00 «Οφέτος και τα κάλαντα θα εφτάμε Μωμοέρια», στον Άγιο Δημήτριο Ροδοχωρίου. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί».

Παρασκευή 03/01

Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 Αναβίωση του δρώμενου «Μωμόγεροι», στους δρόμους της Νάουσας. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων.

Δευτέρα 06/01

Άγιος Νικόλαος, ώρα 12:00 Ο «Αγιασμός των υδάτων», στο Άλσος Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Νάουσας «Πήγασος».

ΑΝΘΕΜΙΑ

Κοινότητα Επισκοπής

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές. Ακολουθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Επισκοπής. Διοργάνωση: Τ.Κ. Επισκοπής

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου στην Τ.Κ. Επισκοπής.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00  Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Επισκοπής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Φίλιππος».

Κοινότητα Κοπανού

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Κοπανού. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας & Τ.Κ. Κοπανού.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση όλων των φορέων της Τ.Κ. Κοπανού.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Κοπανού.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΜΙΕΖΑ” στην πλατεία του Κοπανού.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 Έθιμο «Κόλντε» από την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού.

Κοινότητα Λευκαδίων

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων.

Κοινότητα Μαρίνας - Πολλών Νερών

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Μαρίνας. Συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ κλπ.

Κοινότητα Μονοσπίτων

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Μονοσπίτων

Κοινότητα Χαρίεσσας

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Δημήτριος» και την Τ.Κ. Χαρίεσσας.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας.

*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ

Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ειρήνης του Αγγελοχωρίου. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Τ.Κ. Αγγελοχωρίου.

 Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Έθιμο «Σούρβα» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κάμπου» Δήμου Νάουσας.

Κοινότητα Ζερβοχωρίου

Κάτω Ζερβοχώρι , Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Κάτω Ζερβοχωρίου.

Αρχάγγελος, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε στην πλατεία του Αρχάγγελου

Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από τον Σύλλογο «Ποντιακά Νιάτα» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.

Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου

Κοινότητα Πολυπλατάνου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Πολυπλατάνου.

*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

(Από 6/12/2019 έως 6/1/2020 σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου θα συγκεντρώνεται ρουχισμός & είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.)