25 χρόνια Ωδείο Φίλιππος

Το Ωδείο Φίλιππος γιορτάζει φέτος τα είκοσι πέντε χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει τη μεγάλη του προσφορά στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Συναυλίες, σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της συνεργασίας με τους γονείς και μαθητές, που  προσφέρει η ιδιωτική φροντίδα και η προσωπική ενασχόληση. Μεγάλες είναι και οι οικονομικές διευκολύνσεις μέσω συνεχών μειώσεων των διδάκτρων χωρίς να μειώνεται το επίπεδο σπουδών.

Από φέτος γίνεται σημαντική έκπτωση σε όσους εξοφλούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις με πιστωτική κάρτα, σε δέκα άτοκες δόσεις, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση. Εκπτώσεις υπάρχουν και για τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, πολύτεκνους κλπ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Ωδείο Φίλιππος είναι αναγνωρισμένο από το κράτος όπως όλα τα Ωδεία της χώρας ιδιωτικά και δημοτικά, και παρέχει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, επαγγελματικά πτυχία και διπλώματα. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής των υποψηφίων στα μουσικά Πανεπιστήμια έπειτα από τη σχετική προετοιμασία, με μεγάλη επιτυχία κάθε χρονιά.

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ:
Σχολές όλων των κλασικών οργάνων, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση και από φέτος, σχολή διεύθυνσης Χορωδίας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες – δασκάλους, διευθυντές τοπικών φωνητικών συνόλων κλπ.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ:
Jazz σαξόφωνο, θεωρία και αρμονία με καθηγητή τον Λάζαρο Μπίντση απόφοιτο του London Centre of Contemporary Music (LCCM). Από φέτος ανοίγουν νέα τμήματα jazz, rock, blues και αυτοσχεδιασμού για όλα τα όργανα!
Jazz – rock μπάσο με τον Πέτρο Δραγούμη, απόφοιτο του Bass Collective of New York.

FILIPPOS GLEE CLUB: Η νέα γενιά του Ωδείου
      1.   Βασικές αρχές φωνητικής αγωγής και performance.
      2.   Τρίφωνη μικτή νεανική Χορωδία κλασικού ρεπερτορίου.
Δίφωνη μικτή νεανική Χορωδία σύγχρονου jazz, blues, pop, rock και Ελληνικού ρεπερτορίου. Διεύθυνση: Νεφέλη Μπραβάκη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι της Ημαθίας ανεξάρτητα από το μουσικό τους επίπεδο. Η συμμετοχή στα χορωδιακά σύνολα του Ωδείου είναι  δωρεάν.
Μπάντα πνευστών που συνοδεύει τα σύνολα Filippos Glee με δωρεάν φοίτηση, υπό τη δ/νση του Λάζαρου Μπίντση.

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ:
Μουσική προπαιδεία για παιδιά 4,5 ώς 7 χρόνων.
Μουσική θεατρική αγωγή για  παιδιά μέχρι 10 χρονών
Τα πρώτα βήματα στη μουσική για παιδιά 3 ώς 4 χρονών, με συμμετοχή γονέων.
Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΦΥΤΩΡΙΟ:
Για παιδιά 4 ώς 9 χρόνων. Διεύθυνση: Όλια Λαβασίδου

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ιούνιος 2014 - Πτυχιακές εξετάσεις κλασικής κιθάρας.
Πτυχία κιθάρας με βαθμό Άριστα στους τελειόφοιτους Λάζαρο Μητσκόπουλο και Θεόφιλο Μπίκο, μαθητές των τάξεων του Θάνου Μήτσαλα και Κώστα Μπραβάκη αντίστοιχα.

Σεπτέμβριος 2014. Εισαγωγή του υποψήφιου Στέφανου Κατσαβού στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ με σειρά κατάταξης -16-, μαθητή της τάξης Ανώτερων Θεωρητικών της Νατέλας Ιτσουαϊτζε.  

Οι εγγραφές άρχισαν. Ωδείο Φίλιππος, παρ, Αγγέλλων 7, πίσω από το Δημαρχείο. Τηλ: 23310 67060.