Νέα συνεργασία του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας

Το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον ταλαντούχο σολίστ του βιολιού, Τίμο Αναστασιάδη.  Ο νέος καθηγητής του Ωδείου θα συναντήσει τους παλιούς και νέους ενδιαφερόμενους μαθητές την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών. Τα μαθήματα αρχίζουν από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Τίμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με την καθηγήτρια Ζλάτκα Ζλάτεβα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το έτος 2007 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Δημήτρη Χανδράκη , από το οποίο πήρε Δίπλωμα με βαθμό Άριστα και 2ο Βραβείο, για τη συνολική του επίδοση, ερμηνεύοντας το concerto για βιολί και ορχήστρα του Σίμου Παπάνα. Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης (Μ.Σ.Θ), εισήχθη το έτος 2011 στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο βιολί, στην τάξη του κ. Χανδράκη.

Πραγματοποίησε το πρώτο του Ρεσιτάλ σε ηλικία 11 χρονών στο Σύγχρονο Ωδείο Θες/νίκης. Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας έλαβε μέρος σε συναυλίες που πραγματοποίησαν οι ορχήστρες των ωδείων του, σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης (Μ.Μ.Θ.) και η Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης. Παράλληλα συμμετείχε στο σύνολο “ Μάνος Χατζιδάκις” του Μ.Σ.Θ. το οποίο πραγματοποίησε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2012 συμμετείχε στη σειρά συναυλιών “ Disney in Concert” που έλαβε χώρα στο Μ.Μ.Θ. σε συνεργασία με την Δημοτική Ορχήστρα Θες/νίκης, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου ISME ( International Society for Music Education ) εκτέλεσε κομμάτια του συνθέτη Νίκου Κυπουργού. Την επόμενη χρονιά , έπειτα από ακρόαση, πραγματοποίησε ρεσιτάλ στο Κέντρο Μουσικής Θες/νίκης. Το 2013 συμμετείχε στο φεστιβάλ πιάνου Θες/νίκης, στις συναυλίες του πιανιστικού σχήματος Piandemonium, με σύνολο εγχόρδων, ενώ την ίδια χρονιά έπαιζε στην όπερα του Νίκου Κυπουργού “ Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” στον πολυχώρο τέχνης  ΑΥΛΑΙΑ.

Τα έτη 2003 και 2007 απέσπασε Έπαινο και 1ο Βραβείο αντίστοιχα στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Θεσσαλονίκης. Το 2005 έλαβε Ειδική Διάκριση στους μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε ως μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θες/νίκης. Κατά τη χρονική περίοδο 2007-2008 αποτέλεσε ενεργό μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης, ενώ το 2009 απέσπασε το 1ο Βραβείο στους μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες στην κατηγορία Ελληνικού Τραγουδιού. Το 2014 έλαβε  το 2ο βραβείο μουσικής δωματίου στον διαγωνισμό ερμηνείας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σολίστες όπως οι Γεώργιος Δεμερτζής, Σίμος Παπάνας, Vladimir Mendelssohn, Άγγελος Λιακάκης, Στέφανος Θωμόπουλος.

Τον Τίμο Αναστασιάδη μπορείτε να τον δείτε και να τον ακούσετε σε έργα Bizet, σε συναυλία που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο παρακάτω λινκ:

http://www.youtube.com/watch?v=SGOS9gcFuW4&list=UUgsMwPumOaUkozofsT57_zg