Logo

Ο Συναυλιακός "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή παρουσιάστηκε στην Βεργίνα (φωτογραφίες, βίντεο)

Τον Συναυλιακός "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή, ο οποίος βρέθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας απόλαυσε το βράδυ της Παρασκευής το τοπικό κοινό, που γέμισε το χώρο. 

Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη ανάμεσα, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Βασικός ερμηνευτής του έργου ήταν ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συμμετείχαν η Ιωάννα Φόρτη, η Ελένη Δημοπούλου και ο Γκωτιέ Βελισσάρης. Το σχήμα παρουσίασε μοναδικά αυτό το αθάνατο αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας επιχειρώντας μία πρωτοποριακή κι αιρετική μουσική προσέγγιση του δημοφιλούς κλασικού έργου, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

{jlex}flickr:72157682475861964{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb