Logo

Εξαιρετικός Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Βέροια - Γέμισε ασφυκτικά την πλατεία Ωρολογίου και αποθεώθηκε (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην Πλατεία Ωρολογίου κορυφώθηκαν το Σάββατο το βράδυ οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη". Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά και δεν υπήρχε ελεύθερη γωνιά ούτε για να ακουμπήσεις. Ο καλλιτέχνης έμεινε στην σκηνή για περισσότερο από δυο ώρες και αντάμειψε με την μουσική του και την ποιότητα της φωνής του το κοινό και ιδιαίτερα τους εκατοντάδες που έμειναν καρτερικά όρθιοι για περισσότερες από δυο ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ορθίων έμεινε μέχρι το τέλος. Σχεδόν κανείς δεν έφυγε πριν το "καληνύχτα και καλή αντάμωση".

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και δίκαια χειροκροτήθηκε. Τα καλύτερα όμως τα κράτησε για το τέλος. Ερμήνευσε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του στο τελευταίο κομμάτι της συναυλίας και εκεί αποθεώθηκε. Στο τέλος, έκανε το χατίρι του κοινού και επέστρεψε στην εξέδρα όπου ερμήνευσε "σόλο" αρκετά τραγούδια. Συγκίνησε με το τραγούδι "Μικρή Βαλίτσα" που αφιέρωσε στους Έλληνες που αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες και στους πρόσφυγες που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο έρχονται στην χώρα μας ή πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Το τραγούδι αυτό το ερμήνευσε χωρίς μουσική και δίχως μικρόφωνο.
Τέλος, αφιέρωσε τραγούδι και στον Παύλο Φύσσα.

Εξαιρετικοί ήταν και οι συνεργάτες του μουσικοί. Μαζί του εμφανίστηκαν οι:

Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα
Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς

{jlex}flickr:72157685359991176{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb