Ποιοτική μουσική στην Βεργίνα κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο (φωτογραφίες, βίντεο)

Ένα δροσερό καλοκαρινό βράδυ, κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και με παρέα ελληνική ποιοτική μουσική είχαν την Δευτέρα οι κάτοιοι της Βεργίνας αλλά και οι επισκέπτες από την Βέροια, στην αυλή των Βασιλικών Τάφων. Παρά τις αστραπές και τις βροντές, ο κόσμος απόλαυσε την μουσική αλλά και το...παιχνίδι του φεγγαριού με τα σύννεφα.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και συγκέντρωσε πολύ κόσμο, που νωρίτερα είχαν την είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί δωρεάν στους Βασιλικούς Τάφους από την επιμελήτρια των Αιγών αρχαιολόγο Εύα Κοντογουλίδου.

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών, η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου ερμήνευσε με συνοδεία πιάνου τραγούδια για το φεγγάρι. Στην εκδήλωση, που είχε τον τίτλο «Όλα τ’ αστέρια απόψε δικά μας», συμμετείχαν μέλη της Χορωδίας του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βεργίνας "ΑΙΓΕΣ" και της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας. Το πρόγραμμα βασίστηκε σε ελληνικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Νότη Μαυρουδή και της Λίνας Νικολακοπούλου.

{jlex}flickr:72157684635874711{/jlex}