Logo

«Μικρά Ασία, Τραγούδια και μνήμες της καρδιάς μας» από το Ωδείο Ναούσης

Η ετήσια συναυλία του «Ωδείου Ναούσης», όπως ο τίτλος της μαρτυρά είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία.

Τραγούδια και κείμενα με το ηχόχρωμα της μουσικής παράδοσης της καθ’ ημάς Ανατολής, αρχινάνε στο πρώτο μέρος της συναυλίας το ταξίδι από την Πόλη στη Μικρά Ασία, σ’ αυτήν την απέραντη χώρα της μνήμης μας. Καροτσέρη τράβα, να πάμε .....

Κάποτε οι ζοφερές μέρες φτάνουν. Τη χαρά της ειρηνικής συνύπαρξης διαδέχεται η οδύνη του ξεριζωμού, της προσφυγιάς και στη συνέχεια ο αγώνας για επιβίωση στη μητροπολιτική γη.

Τα τραγούδια των Απ. Καλδάρα, Στ. Ξαρχάκου, Παντ. Θαλασσινού, Ν. Ζούδιαρη και Αν. Κατσιγιάννη, περιγράφουν στο δεύτερο μέρος της συναυλίας την πορεία των γεγονότων και των συναισθημάτων από το ’22 ως τα σήμερα.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία, η παιδική χορωδία, η μαντολινάτα και η 15μελής ορχήστρα του Ωδείου Ναούσης υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία της καρδιάς μας. Μαζί με τη χορωδία τραγουδούν οι: Αλίκη Κελεμουρίδου, Ιφιγένεια Μακρή, Αντώνης Καραφούσιας, Φωκίων Μπαρμπόκας, Θωμάς Μπιγκάνος, Χρήστος Τσίτσης.

Αφηγούνται η Θεοπίστη Κεφαλά-Σπάρτση και η Αυγή-Μαρία Ζιακάκη.

Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Χρήστος Τσίτσης.

Τα τραγούδια εναρμόνισε, ενορχήστρωσε και δίδαξε ο συνθέτης-μαέστρος Δημήτρης Παρόλας.

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Εισιτήρια προπωλούνται στο γραφείο μας, στην Εστία Μουσών καθημερινά από 10.00 – 13.00 και από 18.00-21.00 και στο κατάστημα «ΓΕΩΡΓΙΑ».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb