Η Φωτεινή Δάρρα στην Βέροια για το ΕΕΕΕΚ

kepa eeeek

Με την εκρηκτική ερμηνεία και την αισθαντικότητά της, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ δίνει μία μοναδική συναυλία πιάνο-φωνή στον "Χώρο Τεχνών της Βέροιας» την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 20:00, για τους σκοπούς του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου Εργαστηρίων Ειδικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας». Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, η ΚΕΠΑ Βέροιας και εκπρόσωπος των γονέων μαθητών του ΕΕΕΕΚ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην ταβέρνα "Απ' αλλού" (Πατριάρχη Ιωακείμ 5, πίσω από την Μητρόπολη) και αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κέντρου και λεπτομέρειες της συναυλίας.

Η Ανθούλα Ποτουρίδου, εκπρόσωπος των γονέων, αναφέρθηκε στα προβλήματα του σχολείου στο Λαζοχώρι. "Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Έχουμε για παράδειγμα διαφορετικούς καθηγητές, κάτι που δεν είναι καλό για τα παιδιά. Επίσης θα θέλαμε πιο εργαστηριακές ειδικότητες, καθημερινής λειτουργίας των παιδιών. Δεν έχουμε τόσο ανάγκη μαθηματικούς και φιλολόγους. Είναι λίγα τα παιδιά που μπορούν να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα. Έχουμε δυο λυόμενα σπιτάκια. Το ένα μόνο λειτουργεί διότι το άλλο δεν είναι νόμιμο. Έχουμε δηλαδή πρόβλημα χώρου. Στο σχολείο στέλνουν ότι καθηγητές περισσεύουν".

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες φαίνονται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. "Δυστυχώς όλη η υποστήριξη γίνεται από τους γονείς. Η πολιτεία όμως πρέπει να ξεκινά από αυτά τα παιδιά. Πράγματι, η πολιτεία στέλνει ότι καθηγητές περισσέψουν. Αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν τους ίδιους εκπαιδευτικούς. Προτεραιότητά μου είναι να κάνουμε ως δήμους ένα κέντρο μέριμνας στο οποίο θα μπορούν οι γονείς με παιδιά ειδικών αναγκών, να μπορούν να τα αφήσουν τα απογεύματα για να έχουν και αυτοί κοινωνική ζωή".

Για την εκδήλωση της Κυριακής, ο κ. Σοφιανίδης είπε ότι αφιλοκερδώς η ΚΕΠΑ θα παραχωρήσει τον χώρο στο ΕΕΕΕΚ."Η εκδήλωση θα πρέπει να στηριχθεί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου τους".
Ο κ. Σοφιανίδης είπε ακόμη ότι η ΚΕΠΑ αποφάσισε στις εκδηλώσεις της να έχει μειομένα εισιτήριο ή δωρεάν και σε νέους κάτω των 25 και ΑμΕΑ. Επίσης είπε ότι την επόμενη σχολική χρονιά η ΚΕΠΑ θέλει να δημιουργήσει ένα εργαστήρι για ΑμΕΑ.

Η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου σημείωσε ότι μία στις δυο εκδηλώσεις που φιλοξενούνται έχουν φιλανθρωπικό σκοπό. Η κ. Καραγιαννίδου αναφέρθηκε και σε δυο δράσεις που αφορούν τα ΑμΕΑ. Συγκεκριμένα είπε ότι υπήρξε μια συνεργασία με την ομάδα "Θέαμα" που απαρτίζεται από άτομα με ειδικές ανάγκες και θα φιλοξενήσει έκθεσή της. Επίσης θέλει να δημιουργήσει μια παιγνιοθήκη για ΑμΕΑ. Επίσης θέλει η ΚΕΠΑ να έρθει σε συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης για να λειτουργήσουν τμήματα στην Βέροια.

Η εκδήλωση

Η Φωτεινή Δάρρα αποτελεί την επιλογή του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο συνεργάζεται δισκογραφικά τους τελευταίους μήνες. Είναι η ερμηνεύτρια που έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες όπως: τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Μίμη Πλέσσα κ.α. Έχει δώσει μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ερμηνεύοντας κυρίως μελοποιημένη ποίηση. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους έλληνες και ξένους ερμηνευτές.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει σε μία εφ' όλης της ύλης κατάθεση ψυχής, η οποία περιλαμβάνει τραγούδια-σταθμούς της πορείας της μέχρι σήμερα, με την υπογραφή των μεγάλων συνθετών που συνεργάστηκε. Τραγούδια από τα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά σήριαλ (Φεύγα, Λένη, Μάγισσες της Σμύρνης, Ιωάννα της καρδιάς), από τις συνεργασίες της με σπουδαίους έλληνες συνθέτες, από την έντεχνη και ροκ ελληνική και διεθνή σκηνή, καθώς και διαχρονικά λαϊκά τραγούδια, που ταξιδεύουν μέχρι το σήμερα. Επίσης τραγούδια από τον δίσκο "του έρωτα και της αμαρτίας" που έγιναν γνωστά από μεγάλες φωνές του παρελθόντος όπως της Τζένης Βάνου, της Ζωής Κουρούκλη και της Γιοβάννας που αγαπήθηκε από το κοινό και έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Στο πιάνο ο εξαιρετικός πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης.

Είσοδος: 10 €

Προπώληση: Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας , Π.Μελά & Μπιζανίου γωνία , τηλ 2331078100 &78120
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , Βενιζέλου 28 , 2331024612
και από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας, τηλ . 6978338534 κα Ποτουρίδου Ανθούλα.