Η "Αλλιώτικη Κομπανία" τραγούδησε για την Τρίτη Ηλικία στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία που τιμάται την 1η Οκτώβρη κάθε έτους, ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, διοργάνωσαν συναυλία την Δευτέρα 1 Οκτώβρη, στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας «Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική και σημαντική. Σήμερα τιμούμαι την τρίτη ηλικία, που πλέον έχει έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε πριν μία δεκαετία… Σήμερα, η τρίτη ηλικία στηρίζει οικογένειες, στηρίζει σπίτια, παιδιά κι εγγόνια. Η συναυλία είναι η ελάχιστη τιμή γι αυτούς τους ανθρώπους. Από αυτούς που μόνο σοφία μπορούμε να πάρουμε».

Η «Αλλιώτικη Κομπανία», το εξαμελές αθηναϊκό σχήμα του Αχιλλέα Γκουγκουστάμου, έκανε μια «Βόλτα στο παλιό τραγούδι», όπως ήταν κι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος.

Η «Αλλιώτικη Κομπανία», που επισκέφθηκε την πόλη μας πριν από δύο χρόνια, παρουσίασε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που ξεσήκωσε το κοινό. Ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια των σπουδαιότερων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου. Τραγούδια ρεμπέτικα αλλά και λαϊκά, χιλιοτραγουδημένα όπως των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Καζαντζίδη κι άλλων συνθετών.