Με αφορμή μια πρόταση για την Εύηχη ...

Του Γιάννη Καμπούρη

Με έκπληξη και λύπη ομολογώ, διάβασα την τοποθέτηση εκπροσώπου συνδικαλιστικού φορέα της πόλης μας σχετικά με τη διοργάνωση του ανοικτού φεστιβάλ «Βέροια – Εύηχη Πόλη» ... ευθέως ο εν λόγω εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ημερομηνία του φεστιβάλ πρέπει να μετατεθεί, να μη γίνεται το καλοκαίρι ... και να πάει που ;

Στα Χριστούγεννα ή στα καρναβάλια !

Και γιατί ... γιατί τις μέρες που γίνεται η Εύηχη τα καφέ και τα μπαρ δεν έχουν δουλειά ... είναι βλέπετε που ο κόσμος πάει διακοπές ή στα πανηγύρια και καπάκι έρχεται η Εύηχη και η κίνηση νεκρώνει ... ναι, αυτά ακριβώς ειπώθηκαν.

Ειλικρινά απορώ ... είναι λογική αυτή, λέγονται αυτά τα πράγματα ;

Καλύτερα να πρότεινε ευθέως ... καταργήστε την Εύηχη, μας χαλάει την πιάτσα ... Θα ήταν ποιο ειλικρινές !

Χειμώνα η Εύηχη, μέσα στο κρύο, τη βροχή ή το χιόνι ... αν είναι δυνατόν !

Βέβαια υπάρχει το αντεπιχείρημα ... να μαζέψουμε κόσμο τις γιορτές στην πόλη για να δουλέψουμε ... δηλαδή η Εύηχη στην υπηρεσία τους ... κοντολογίς το χειμώνα με την Εύηχη να ξεπαγιάζουμε και να βρεχόμαστε στους δρόμους και τις πλατείες και το καλοκαίρι χαρά θεού, να πηγαίνουμε θέλουμε δε θέλουμε για κανένα ποτάκι γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο στην πόλη μας !

Ίσως βέβαια να μη γνωρίζει ο εν λόγω συνδημότης, ότι η Εύηχη είναι συνδυασμένη με την 21η Ιουνίου που είναι και η παγκόσμια ημέρα της μουσικής και ότι ως θεσμός μετρά ήδη 10 χρόνια ζωής ... ίσως να μη γνωρίζει ότι ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός έχει συμβάλλει καθοριστικά ώστε η πόλη μας να είναι διακριτή σε πανελλαδικό επίπεδο ... ίσως να μην γνωρίζει ότι ως δράση έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού ... και για μην πολυλογούμε, ίσως να μη γνωρίζει ότι βρήκε μια θέση στην καρδιά των συνδημοτών μας.

Κανένας σεβασμός προς τους χιλιάδες συνδημότες μας και όχι μόνο, που κάθε καλοκαίρι προσμένουν αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός για να χαρούν και να παρασυρθούν από τη μαγεία της μουσικής ... και περισσότερο προς αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να χαρούν τους μουσικούς και μουσική που αγαπούν και δυστυχώς είναι πολλοί.

Εντάξει, σεβαστή η όποια άποψη και ίσως να μην προκαλούσε αυτή την δημόσια απάντηση μου, αν ο εν λόγω συνδικαλιστής δεν επέλεγε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Αναρωτιέμαι λοιπόν.

Με τέτοιες θέσεις και αντιλήψεις θα πάμε στις εκλογές ;

Αυτή την πόλη θέλουμε την επομένη των εκλογών ;

Λυπάμαι ... τα τραπεζάκια έξω συνεχίζουν να μας πληγώνουν ...