Όλα έτοιμα στην Βέροια για το διήμερο χορωδιακό φεστιβάλ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας και η Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ , υπό την καλλιτεχνική δ/νση της Μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα ,διοργανώνουν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών με τίτλο «Φωνές εν Χορώ» .

“Πρόκειται για την εξέλιξη μιας διοργάνωσης της χορωδίας της ΚΕΠΑ. Στόχος μας είναι από χορωδιακή συνάντηση, να αποκτήσει χαρακτήρα φεστιβάλ» δήλωσε στον «Πληροφοριοδότη» η μαέστρος Δήμητρα Ζησέκα και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Θέλουμε να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και να παρουσιαστούν όλα τα είδη χορωδιών που υπάρχουν».

Αναφορικά με το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσει το κοινό της Βέροιας «θα είναι ελεύθερο φέτος αλλά στους στόχους μας είναι να αλλάξει. Επίσης, μέσα στον σχεδιασμό μας είναι η ερμηνεία με φυσικό χορωδιακό ήχο και χωρίς υποστήριξη μικροφωνικής» σημείωσε η κ. Ζησέκα.

Την 1η μέρα , Παρασκευή 22/2 θα παρουσιαστούν Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες ενώ την 2η μέρα, το Σάββατο 23/2 Μεικτές και Γυναικείες Χορωδίες. «Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και στις παιδικές – νεανικές φωνές. Πρέπει να στηριχθούν για να πετύχουν τον στόχο τους. Στον στόχο μας στο μέλλον είναι να γίνει διήμερο με παιδικές και νεανικές φωνές. Επίσης άλλος ένας στόχος μας είναι να αποκτήσει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τέτοιο φεστιβάλ στην Κεντρική Μακεδονία δεν υπάρχει» συμπλήρωσε η κ. Ζησέκα.

Όσον αφορά την 2η ημέρα, «θα φιλοξενηθούν σύνολα ενηλίκων, μεικτά και μόνο γυναικεία. Είναι καλό για την πόλη να βρεθούν τόσοι άνθρωποι για ένα διήμερο. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πόλη μας και τις ομορφιές της αλλά και να αφήσουν χρήματα στα τοπικά ξενοδοχεία και καταστήματα» υποστήριξε η κ. Ζησέκα.

Το φεστιβάλ επρόκειτο να γίνει το Νοέμβριο αλλά λόγω προσωπικού κολλήματος της μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα, βρέθηκε ημερομηνία τον Φεβρουάριο. «Χαίρομαι που βρέθηκε ο τρόπος και οι ημερομηνίες για να γίνει το φεστιβάλ. Είναι μεγάλο πράγμα για την Βέροια να διατηρεί Δημοτική Χορωδία. Όλες οι διοικήσεις των δήμων την στήριξαν» πρόσθεσε η κ. Ζησέκα.

Το πρόγραμμα :

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν ,

1. Παιδική Χορωδία του Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με μαέστρο την κ. ΝΑΤΑΣΑ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ
2. Νεανική Χορωδία του 4ου και 2ου Γυμνασίου Βέροιας, με μαέστρο τον κ. Σταύρο Θεοχαρόπουλο
3. Παιδική- Νεανική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών με μαέστρο την κ. Νάντια Παυλίδου
4. Παιδική- Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με μαέστρο την κ.Δήμητρα Ζησέκα

Το Σάββατο θα εμφανιστούν η

1. Μεικτή Χορωδία Π.Σ. «Πρ. Ηλίας» Δήμου Σκύδρας με μαέστρο τον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο
2. το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «TheVoices» του Ωδείου Σερρών Βασίλη Ταπέ με μαέστρο την κ. Αναστασία Ταπέ Bukowian
3. Μεικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γιαννιτσών με μαέστρο τον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο
4. Μεικτή Χορωδία«Αγάπη» Περαίας με μαέστρο την κ., Ελεονώρα ΚαλαΪτσίδου
5. Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με μαέστρο την κ.Δήμητρα Ζησέκα