"Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη" και "Του Κουτρούλη ο γάμος" τον Αύγουστο στην Βέροια

Δυο αξιόλογες παραστάσεις θα έρθουν τον Αύγουστο στην Βέροια. Πρόκειται για την παράσταση "Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη" και η κωμωδία "Του Κουτρούλη ο γάμος".

Η πρώτη (θα παιχθεί στην Βέροια στις 31 Αυγούστου) αφορά την Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη στα αρχαία ελληνικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (παίχθηκε στην Βέροια και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και γέμισε ασφυκτικά την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές, μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά. Στους ρόλου: ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας, ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι.

Η άλλη παράσταση (θα παιχθεί στις 2 Αυγούστου) είναι η πιο... «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο στον επώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη στο ρόλο της... πέτρας του σκανδάλου! Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Κώστας Φλωκατούλας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Άγγελος Μπούρας, ο Θοδωρής Αντωνιάδης, ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, η Δέσποινα Μπουγατιώτη, η Θάλεια Χαραρά, η Δανάη Αγγελάτου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος.