Η θεατρική παράσταση «Το Μάθημα» του Ε. Ιονέσκο στην Νάουσα

Μετά τη «ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ» η ομάδα θεάτρου «ΔΕΝ» που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη το 2015, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, ο ίδιος οδηγείται βαθύτερα στον κόσμο του Ιονέσκο για να αναμετρηθεί, αυτή τη φορά, με «ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας (Εστία Μουσών).

Ένας καθηγητής, μια μαθήτρια και μια υπηρέτρια αποτελούν τα πρόσωπα του έργου. Σε ένα φαινομενικά "φυσιολογικό" μάθημα αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο παράλογος κόσμος του Ιονέσκο, μετατρέποντας το καθημερινό σε παράδοξο και το γκροτέσκ γελοίο σε τραγικό. Στο ΜΑΘΗΜΑ ο Ιονέσκο διαπραγματεύεται το θέμα της εξουσίας και το πως αυτή επιβάλλεται, δια μέσου της γλώσσας, αποκαλύπτοντας τα λεπτά όρια μεταξύ θύτη και θύματος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλάκης, Μαρίνα Νατιώτη, Τίνα Τζάθα
Μετάφραση: της ομάδας
Σκηνοθεσία, Eπιμέλεια παράστασης: Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη
Μουσικές και ηχητικές επιλογές: Δήμος Βρύζας, Σίσσυ Βλαχογιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Καράογλου
Επιμέλεια προγράμματος: Πέννυ Κτενά
Video art: Σιδέρης Νανούδης

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο BLACK BOX στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Προπώληση εισιτηρίων: 8€.
Είσοδος: 10€, 8€ (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές κλπ.)
Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα ειδών ραπτικής «ΓΕΩΡΓΙΑ», Δημαρχίας 22, τηλ.: 23320 21231 και στο βιβλιοπωλείο «ΑΛΦΑΒΗΤΟ», Δ. Σολωμού 10, τηλ.: 23320 22972.