Φως στο τούνελ ο ΣΥΡΙΖΑ

kakaris apolo

Του Γιώργου Κάκαρη

Μέσα σε αυτή την απαξίωση του πολιτικού συστήματος της καταχνιάς και της ασυνέπειας της πολιτικής και του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών που την εκφράζουν, ένα φως στο τούνελ άρχιζε να λαμπυρίζει.

Μετά την απαξίωση των ΔΗΠΕΘΕ και την διάλυση του τόσο σημαντικού θεσμού από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 8 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια προσπάθεια υποστήριξης και αναβάθμισης του θεσμού διοργανώνοντας στη Βουλή η ΕΕΚΕ πολιτισμού, διαβούλευση για τον θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ.

Το σημαντικότερο είναι ότι άμεσα μετά την διαβούλευση αυτή υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού θέτοντας του τα προβλήματα στον χώρο αυτό, αποσπώντας έστω την διαβεβαίωση του υπουργού για αύξηση της επιχορήγησης. Η θέση μου είναι αποτροπή του ακρωτηριασμού του θεσμού της Μελίνας παραμένοντας σε λειτουργία όλα τα ΔΗΠΕΘΕ. Ελπίζω ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας διαφορετικές ευαισθησίες και αρχές να αντιληφθεί ότι σε κάτι διαφορετικό ελλοχεύει ο κίνδυνος έλλειψης της διαμόρφωσης της θεατρικής παιδείας στην περιφέρεια αλλά και πρόκληση απολύσεων, πράγμα αντίθετο στην φιλοσοφία του, αλλά και των δικών μου αρχών (το δήλωσα και στην διαβούλευση που αναφέρω).

Στο σημείο αυτό στέκομαι κυρίως στο ενδιαφέρον, τα αντανακλαστικά και την εξέλιξη αυτής της κίνησης.

Ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας επί 8 έτη έζησα συναντήσεις και διαβουλεύσεις που απλά λειτουργούσαν ως βαλβίδα εκτόνωσης στέλνοντας γράμματα στο θεό, για πρώτη φορά υπήρξε συνέχεια και αποτέλεσμα. Εύχομαι αυτή την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να την εφαρμόσει και ως κυβέρνηση σε όλους τους τομείς που απασχολούν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Μέσα σε αυτόν των ορυμαγδό των μέτρων και του ξεπουλήματος αρχών, την διάλυση του ελληνικού συντάγματος με κυβερνήσεις που όχι μόνο δεν προέβαλαν καμία αντίσταση στις άθλιες ορέξεις της τρόικας, αλλά έβαλαν πλάτη στην διάλυση της χώρας και του κοινωνικού της ιστού, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αποτελεί πλέον μονόδρομο και την μοναδική ελπίδα για τον Ελληνικό λαό.

Ο μοναδικός κομματικός φορέας που έδειξε εμπράκτως την ευαισθησία του σε ένα τόσο σημαντικό τομέα για την χώρα μας, τον πολιτισμό. Κάποιοι τον θυμήθηκαν τώρα με την Αμφίπολη, διοργανώνοντας show τύπου Indiana Jones προσπαθώντας να κερδίσουν εντυπώσεις.

Τις εντυπώσεις όμως τις έχει διαμορφώσει ο Ελληνικός λαός με όλα αυτή την αναλγησία των τελευταίων κυβερνήσεων των μέτρων, της φορολογίας των χαρατσιών και της ανεργίας. Και σίγουρα είναι οι χειρότερες.

Δύσκολο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας απέναντι όλα το σύστημα και το κεφάλαιο με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Στο αντίποδα έρχεται ο ελληνικός λαός που πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή αγνοώντας τις χίμαιρες των συμφερόντων και της ρεμούλας.