Logo

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τα έργα του “1ου Διαγωνισμού εικαστικών” (φωτογραφίες, βίντεο)

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα η έκθεση με τα έργα του “1ου Διαγωνισμού εικαστικών” που διοργάνωσαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, οι Δ/νσεις Β/θμιας Ημαθίας & Πέλλας και η φωτογραφική Ομάδα "ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ" . Πρόκειται για έργα μαθητών (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το θέατρο-σκηνογραφίας) οι οποίοι συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων πολιτισμού των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας (έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Ιωαννίνων (Ηπείρου), Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης).

Στην παρουσίαση, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης σημείωσε ότι φέτος δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση από τα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ (μόνο τα ΔΗΠΕΘΕ της Βέροιας και της Κομοτηνής έτρεξαν την συγκεκριμένη δράση). Έτσι αντί να βγουν σε λεύκωμα τα 100 καλύτερα έργα, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έβγαλε σε λεύκωμα τα δικά του. Το λεύκωμα αυτό θα σταλεί και στα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ και μαζί με την φετινή εμπειρία, θα γίνει μια προσπάθεια ώστε την επόμενη χρονιά να υλοιποιηθεί ο διαγωνισμός εικαστικών από όλα τα ΔΗΠΕΘΕ.

Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Καρακώστα έδωσε τα συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και πρόσθεσε: “Ο σπόρος φυτεύτηκε. Ελπίζουμε του χρόνου η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη”.

Το σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης έργων του 1ου Διαγωνισμού Εικαστικών, στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου "Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού". Μαζί με τα έργα εκτίθεται και οι φωτογραφίες των έργων, που τραβήχτηκαν από τη Φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ».
Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ώρα 8μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Τα περισσότερα έργα-συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό Εικαστικών είναι μάσκες, ενώ υπάρχουν και πρόσωποι, αλλά και πίνακες, σχετικοί με το θέατρο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάσει της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου εξέδωσε λεύκωμα, που περιλαμβάνει όλα τα έργα, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν είναι: Αναστασία Αρβανιτοπούλου, Σοφία Βαρζώκα, Ηλίας Θεοδωρίδης, Νίκη Αμβροσιάδου (2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας), Λεμονιά Τσιμοπούλου, Κωνσταντίνα Μποσγιαννούδη, Ανθή Γκαβαρδίνα, Καλλιόπη Δεινοπαπά (1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας), Ανθή Χατζηστυλλή, Χριστίνα Τασιώνα - Κουτσιλιέρη, Ελένη Μπαρμπαρούση (2ο Γυμνάσιο Νάουσας), Κατερίνα Μητσιάνη, Σοφία Μόρα, Γιώργος Μπάμπος (1ο Λάπειο Γυμνάσιο Νάουσας), Άρης Σινάνι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αναστασία Γεωργοπούλου (Γυμνάσιο Πλατέος), Ομάδα Σκηνογραφίας (2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας), Ειρήνη Ρούμελη, Αφροδίτη Τρίπτση, Άννα Ρέτζιου (1ο Γυμνάσιο Έδεσσας), Ευστάθιος Σουλτάνης, Ραφαηλία Βλαχάκου (3ο Γυμνάσιο Έδεσσας), Φωτεινή Σαρμά, Αρσινόη Ράικου, Ευφροσύνη Κάγγα, Ευγενία Γκιούλη (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας), Ευφροσύνη Κάγγα (1ο ΓΕΛ Έδεσσας), Αικατερίνη Βαμβακίδου, Χριστίνα Γιόφτση, Ραφαηλία Δουμανίδου, Ευαγγελία Μαντατζή, Ευθυμία Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ρίζου, Αικατερίνη Στόικου, Ανέτα Φέντα, Δήμητρα Χατζηκιοσέ, Αθανασία Χουλουιλίδου, Βασιλική Χρυσίδου (ΓΕΛ Εξαπλατάνου).

{jlex}flickr:72157684326168016{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb