Η παράσταση "Στη Σμύρνη μια βραδιά" από τους Θεατρομπόμπιρες στην Αλεξάνδρεια

Την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου στις 9μμ, μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από τη Σμύρνη του 1922, πρόκειται να παρουσιάσουν οι «ΘΕΑΤΡΟΜΠΟΜΠΙΡΕΣ» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας.

Ένα νοσταλγικό παραμύθι με μνήμες και αρώματα της Αρχόντισσας της Ανατολής. Η μουσικοχορευτική παράσταση «ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ» έρχεται να μας θυμίσει τον πολιτισμό, την πολυχρωμία και τον πλουραλισμό της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης. Εκεί που η Ανατολή συναντά τη Δύση, εκεί που «οι φτωχοί περνούσανε καλά» γιατί όλοι ήξεραν να χαίρονται τη ζωή, εκεί που η φινέτσα και η κουλτούρα των ανθρώπων ήταν η καινοτομία της εποχής εκείνης, εκεί θα ζήσουμε μια ιστορία. Mια αρχοντοοικογένεια που ζει μέσα στην υπέροχη, πλουσιοπάροχη και ονειρεμένη ζωή της Σμύρνης, μέσα σε όμορφο κλίμα με κωμικά πρόσωπα και αστείες καταστάσεις, θα έχει ένα ανέλπιστο τέλος.

Οι «ΘΕΑΤΡΟΜΠΟΜΠΙΡΕΣ» είναι η μοναδική παιδική θεατρική ομάδα της Αλεξάνδρειας, με εμψυχώτριες την Κορίνα Εσερμπόγλου και την Ολυμπία Παπαχαρίση. Η ομάδα, με τις ποικίλες δράσεις της, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, χάρη στην εθελοντική δράση των υπευθύνων της και στη βοήθεια των γονιών της ομάδας.

Σε μια δύσκολη εποχή που η τέχνη είναι εθελοντισμός, η παιδική αυτή ομάδα είναι μια ηλιαχτίδα ήθους και παιδείας στις μέρες μας.