Logo

Οι «Ονειροπόλοι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσίασαν την παράσταση «Γκόλφω Project» (φωτογραφίες, βίντεο)

Την πρώτη από τις δύο παραστάσεις της παρουσίασε η Ομάδα «Ονειροπόλοι», αποτελούμενη από παιδιά του Γυμνασίου, του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, με τίτλο «Γκόλφω Project» του Σπυρίδωνος Π. Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Όπως αναφέρει στο σημείωμά του ο Σκηνοθέτης η Ομάδα "Ονειροπόλοι", φέτος, καταπιάστηκε με ένα κείμενο έμμετρο και «παραδοσιακό». Η ιστορία, αν και γνωστή σε πολλούς, με έναν τίτλο γνώριμο όσο και ο Ερωτόκριτος, στα αυτιά των 17 αυτών παιδιών ήχησε ξένος, κατά το μοίρασμα του κειμένου. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν και αναμενόμενες : «Κύριε, τι’ ναι αυτό;», «Πώς θα το κάνουμε αυτό το έργο;» «Κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι λέμε!», μερικά μόνο από τα σχόλια που συνοδεύονταν από αστεία για φουστανέλες και τσαρούχια. Η πλοκή ήταν καταλύτης. Μια δυνατή ιστορία αγάπης, ένας βουκολικός σαιξπηρισμός και ένα δραματικό φινάλε ήταν αρκετά, για να κάνουν πολλά μάτια να βουρκώσουν και τα στόματα να μείνουν σιωπηλά. Ήταν μεγάλη χαρά φέτος να βλέπω αυτά τα παιδιά, να αγαπούν ένα κείμενο γιομάτο άγνωστες, γι’ αυτά, λέξεις. Να προσπαθούν και να κοπιάζουν να κάνουν αυτόν τον έμμετρο λόγο, δικό τους. Να μπλέκουν την παράδοση με τους ροκ και μέταλ ήχους της μουσικής των VIC, παιδιών από τα Ιωάννινα που, τόσο εμπνευσμένα , πάντρεψαν το κλαρίνο με την ηλεκτρική κιθάρα, και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την παραχώρηση των κομματιών. Να γίνονται συνοδοιπόροι και συνυπεύθυνοι στην διπλωματική εργασία της Χριστίνας Αβραμίδου, απ’ το τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, που επέλεξε την παράσταση αυτή ως κλείσιμο στο πτυχίο της και που «έντυσε» και δημιούργησε μια τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα, όσο ξεχωριστή είναι και η ίδια. Το στοίχημα έχει κερδηθεί από πολύ νωρίς. Τους έδωσα ένα έργο, κι αυτοί το νοιάστηκαν!

Η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 9.00μ.μ., στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο.

Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας: Σπυρίδων Π. Περεσιάδης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Χριστίνα Αβραμίδου
Σχεδιασμός – κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Γεωργόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μαλιάρας ( Ακούγονται οι μουσικές των VIC (Band) - Villagers of Ioannina City)
Γραφιστική Επιμέλεια/Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά): Αμπατζίδου Αμαλία, Ειρήνη Βατμανίδου, Γκιλιόπουλος Γιώργος, Γιομπλιάκης Ερμής, Δασκάλου Χρύσα, Ζαφείρης Νικόλαος, Καλλιαρίδου Όλγα, Κετίκογλου Ελπίδα, Κρεμλίδου Τατιάνα, Κωφίδου Αργυρώ, Κωφίδης Ιωάννης, Λεκός Παναγιώτης, Λεονταράκης Γεώργιος, Παπαλάμπρου Λυδία, Σαράντη Δήμητρα, Τριανταφυλλίδου Μαρία, Σέφερ Γεώργιος

{jlex}flickr:72157683142545730{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb