Παράσταση με τάγμα αυθεντικών Τούρκων Δερβίσιδων έρχεται στην Ημαθία στο πλαίσιο συνεδρίου για τον Μέγα Αλέξανδρο

Οι υπεύθυνοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, παρακολουθώντας πρόσφατα στο αρχαίο θέατρο Μίεζας, κοντά στη Νάουσα, την εξαιρετική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Οιδίπους – Ανασκαφή δεύτερη» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, ζήτησαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, να ετοιμάσει μια παράσταση για ένα συνέδριο που πρόκειται να διεξαχθεί μέσα στο 2018 στο Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα. Το συνέδριο θα αφορά στο Μέγα Αλέξανδρο και του επιγόνους του και τις κατακτήσεις τους –συνεπώς και την επιρροή τους- στην Ανατολή.

Με αυτή την ευκαιρία, ο Θοδωρής Γκόνης διασκευάζει και θα σκηνοθετήσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο ξεπεσμένος δερβίσης» το οποίο θα παρουσιαστεί με τον ηθοποιό και χορευτή Δημήτρη Σωτηρίου.

Για τις ανάγκες της παράστασης θα μετακληθεί από την Τουρκία, τάγμα αυθεντικών Δερβίσηδων. 

Η παράσταση που θα είναι συμπαραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας. Μετά την παρουσίαση της στο Μουσείο των Αιγών, θα ανεβεί τόσο στην Καβάλα όσο και στην Δράμα. Πιθανόν προς το τέλος του έτους και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://www.proininews.gr/