Η μουσικοθεατρική παράσταση "Η μουσική της Ανατολής" την Κυριακή στο Σταρ

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00π.μ., στον κινηματογράφο «ΣΤΑΡ», θα παρουσιαστεί η θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ». Μια παράσταση βασισμένη στον πλούσιο θησαυρό της μουσικής δημιουργίας της Ανατολής. Ένα μουσικό θησαυρό που έφεραν οι Έλληνες πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο οποίος επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα το νεοελληνικό γλέντι.

Πέραν των 100 και πλέον καλλιτεχνών του Συλλόγου Μικρασιατών( χορευτές,χορωδοί), θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μουσικό σχήμα 9 καλλιτεχνών μουσικών που όλοι έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη Βέροια, από τους οποίους κάποιοι είναι αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δηλαδή: Μουδίρη-Χασιώτου Έλενα (τραγούδι, κρουστά) από Κωνσταντινούπολη από το σχήμα Sinafi Triο, Ηλιάδης Ιάκωβος (λαούτο) καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου στην Αθήνα από το μουσικό σχήμα « ΕΠΤΑΣΗΜΟ», διεθνώς γνωστό σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Κουτσιμανής Ιορδάνης (ούτι, τραγούδι) καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Βέροιας, ψάλτης στην ενορία του Αγ. Αντωνίου, Γουδώνης Βασίλης (κανονάκι) διδάσκων μουσική στο Ωδείο της Μητροπόλεως, ψάλτης στην ενορία του Αγ. Αντωνίου, Γεωργουδάκης Γιάννης (κιθάρα) Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Βέροιας, Καλατής Αντώνης (βιολί, λύρα Πόντου) γνωστός καλλιτέχνης στο νομό μας κι όχι μόνο όπως και οι Βλαχοδήμος Παρασκευάς (ακορντεόν), Μελικιώτης Βασίλης (μπουζούκι, Θεσ/νίκη). Συνοδεία κρουστών κάνει ο Πανανόπουλος Φώτης. Όλοι μέλη του σχήματος «ΜΕΛΟΡΥΘΜΟΙ».

Η αξία τους εγγυάται ένα ευχάριστο και αρμονικό αποτέλεσμα γιατί όλοι τους ή κατάγονται ή μένουν στη Βέροια. Είναι Βεροιώτες δηλαδή και ο Σύλλογος Μικρασιατών τους ευχαριστεί για τη συνεργασία.

Στα θεατρικά μέρη της παράστασης παίζουν οι Στόκα Μαρία (εγγονή), Τελλίδης Δημήτριος (παππούς), Καπετανάκης Σάββας (φίλος).

Την επιμέλεια του ιματισμού έχουν οι Πανανοπούλου Τάνια και Κόγκας Γεώργιος, ενώ τις προβολές η Γκιλιοπούλου Ελίζα.

Το σενάριο, το πρόγραμμα και την επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Συλλόγου Μικρασιατών, Πανανόπουλος Φώτης.

Προσκλήσεις αριθμημένες διανέμονται στα τηλέφωνα 6944041040, 6977460574 και στον κινηματογράφο «ΣΤΑΡ» στις ώρες λειτουργίας του.