Παράσταση από την ομάδα «coo-action» για τα θετικά συναισθήματα

Διάλεξη- Παράσταση Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου playback από την ομάδα «coo-action» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την δράση συντονίζει η ψυχοθεραπεύτρια Κιατικίδου Ευφροσύνη.

"Σε αυτή τη σειρά συναντήσεων θα διερευνήσουμε τη φύση των θετικών συναισθημάτων, ξεκινώντας από τη χαρά! Θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα συν-δημιουργήσουμε μια παράσταση playback θεάτρου με την ομάδα playback της Βέροιας "coo-action" μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη, ο Αγγελος Παπαγγέλου, η Ευση Αρζογλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρα, η Σία Χαμπίδη, η Υακίνθη Σταμπολή και οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Μέρκος Νεστορόπουλος. Το playback θέατρο είναι ένα ιδιαίτερο είδος σκηνικής συν-δημιουργίας (performance), όπου δεν υπάρχει έργο ή σενάριο, αλλά η ομάδα διαδραματίζει αυτοσχεδιαστικά ιστορίες του κοινού" αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Τα θετικά συναισθήματα:

  • Διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης >Εμπλουτίζουν τη συμπεριφορά- και τις σχέσεις > Ενισχύουν την αντοχή
  • Συμβάλουν στην προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση >Περιορίζουν τις συνέπειες των αρνητικών συναισθημάτων ως αντίδοτο >Οδηγούν στην ευημερία

Γιατί γίνεται δύσκολο και συνεπώς όχι και όσο συχνό θα θέλαμε να τα νιώθουμε?

  • Τα αναγνωρίζουμε;
  • Τα βιώνουμε χωρίς ενοχές;
  • Μπορούμε να τα επιλέγουμε και να τα προκαλούμε στη ζωή μας;
  • Μπορούμε να τα φέρνουμε στις σχέσεις μας;