Θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα στις Κατακόμβες» για τα παιδιά των κατηχητικών της Μητροπόλεως (φωτογραφίες, βίντεο)

Το διήμερο 22 και 23 Δεκεμβρίου, το Θεατρικό Εργαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας παρουσίασε στην έδρα του, στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στην Νάουσα, την καινούργια παιδική χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα στις Κατακόμβες».

Η θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα στις Κατακόμβες», δείχνει την διαφορά της εορτής των Χριστουγέννων από την εποχή των διωγμών των Χριστιανών στην σημερινή εποχή, έχοντας ως πρότυπο την ζωή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας. Το έργο έγραψε και επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και την εκδήλωση, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

Τα παιδιά που ανέβασαν την παράσταση προέρχονται από τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας.

Στο τέλος η παιδική και νεανική χορωδία του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καριοφυλλίδη, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλλε τα κάλαντα.

Την θεατρική παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε δύο φορές παρακολούθησαν παιδιά από όλα τα Κατηχητικά Τμήματα των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά.

{jlex}flickr:72157701660004632{/jlex}