Ο ηθοποιός Θανάσης Ζέρβας απαντά σε δημοσίευμά μας

Απάντηση σε ανάρτηση μας έστειλε ο ηθοποιός και υποψήφιος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Θανάσης Ζέρβας, που αφορούσε την αξιολόγηση του και την περιπέτεια που είχε στο παραλθόν (ανάρτηση την οποία αφαιρέσαμε αναγνωρίζοντας ότι αυτά που δημοσιεύσαμε τον αδικούν). Στην απάντησή του αναφέρει:

"Όταν η δημοσιογραφία από λειτούργημα γίνεται η γκιλοτίνα του δήμιου

Ένα άρθρο – συμπίλημα από το πουθενά ήρθε να ‘’ξυπνήσει’’ τους πολίτες της Βέροιας απ’ τον ήσυχο ύπνο τους και να τους ‘’πληροφορήσει’’ με δουλικότητα καλοθελητή για το ένοχο παρελθόν μου. Φυσικά χωρίς να μπει στο κόπο ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να μου τηλεφωνήσει, όπως η δεοντολογία του λειτουργήματός του απαιτεί. Με ποιο δικαίωμα εσύ με χτυπάς με όπλο την γραφίδα σου, ενώ θα ‘πρεπε να κτυπάς την πολιτική απάθεια, τις κοινωνικές αδικίες, τον ταρτουφισμό και τα κενά της εξουσίας. Με προβάλεις σαν το κακό λύκο που είναι έτοιμος να μπει στο μαντρί της νέας γενιάς και με προσβάλεις παρομοιάζοντάς με σαν την κόσα που ελλοχεύει πάνω από τις τρυφερές ψυχές των νέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Πόσο λίγη είναι η διορατικότητά σου, πόσο η άγνοια κυριαρχεί στις πεποιθήσεις σου. Να δεχθώ έστω ότι το bulling προς σε μένα το έκανες για να πληροφορήσεις. Ούτε ένα θετικό δεν ανακάλυψε ο φακός της ενδελεχούς έρευνάς σου; Τώρα όμως θα σε πληροφορήσω εγώ. Έχω τρία πτυχία, από τα οποία τα δύο πανεπιστημιακής βαθμίδας και συναφή με την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή( οικονομικών και θεατρολογίας), πάνω από τριανταπέντε παραστάσεις (σε γεμάτα θέατρα), είκοσι σίριαλ, επτά κινηματογραφικές ταινίες, εμψυχωτής των κοινωνικών κέντρων του Δήμου Βόλου(όπου φυσικά υπήρχαν και πολλοί νέοι και σε κάποια κέντρα υπήρχαν και παιδιά με παραβατική κι αποκλίνουσα συμπεριφορά) και φέτος πρωταγωνίστησα σε τρείς παραγωγές στην ναυαρχίδα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στο Θεσσαλικό θέατρο Λάρισας. Επίσης τους κυρίους Γουλτίδη και Καρολίδη ούτε τους ήξερα ούτε με ξέρανε. Γνωριστήκαμε στην συνέντευξη κι εκεί εκτίμησαν τα τυπικά για την θέση προσόντα μου, το όραμα, τις ιδέες και τις προθέσεις μου για την αναγέννηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, καθώς πιστεύω και το ήθος μου. Τους αξίζει ένα μπράβο γιατί στο πρόσωπο τους τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας λειτούργησαν κι έδειξαν ότι επιτέλους ένας θεσμικός ρόλος μπορεί να μην είναι απλά διακοσμητικός αλλά μπορεί να γίνεται αγωνιστικά ουσιαστικός, εξελικτικός κι ωφέλιμος, δίνοντας προτεραιότητα στα αξιοκρατικά κριτήρια κι όχι σε στερεότυπα και αναχρονιστικές προκαταλήψεις. Τελειώνω λέγοντας ότι δεν κρατάω καμιά κακία, μόνο πικρία για την άδικη επίθεση και έγνοια για τ’ αγαπημένα μου πρόσωπα. Μια ειλικρινή συγγνώμη από μέρους σου θα μπορούσε ν’ αποτρέψει την πορεία της υπόθεσης προς την δικαστική οδό.

Θανάσης Ζέρβας

ΥΓ. Είδα την «οφειλόμενη απάντησή» σου την Πέμπτη 21/02/19 στις 22,20, αλλά είχα ήδη γράψει την δική μου απάντηση κι επειδή όπως λένε όταν ρίχνεις λάσπη πάντα κάτι μένει, ζητώ να δημοσιευθεί ώστε από την μια, ο δοκιμασμένος ποντιακός, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, λαός της Βέροιας που έχει νιώσει το bulling, στο σύνολο σχεδόν της ιστορικής του διαδρομής, στο πετσί του, να έχει ολοκληρωμένη γνώση κι άποψη για το ήθος μου και τους προβληματισμούς μου και από την άλλη η αλήθεια μου να γίνει ο διαλύτης που θα μετατρέψει τα όποια εναπομείναντα ίχνη λάσπης σε δροσερό νεράκι".