Την παράσταση “Η Χώρα με τους παράξενους ανθρώπους” θα παρουσιάσουν οι "Κομήτες" του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

ΤαΤμήματα Θεατρικής Αγωγής Ομάδες «Κομήτες» και «Μικροί Κομήτες» toy ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα παρουσιάσουν την παράσταση “Η Χώρα με τους παράξενους ανθρώπους”.

Οι  Ομάδες «Κομήτες» (παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού) και «Μικροί Κομήτες» (παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν την παράσταση “Η Χώρα με τους παράξενους ανθρώπους”, του Νικόλα Ανδρικόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία της Δήμητρας Σταματίου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο.

Ώρα 6μ.μ. για τους «Κομήτες» (παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού) και ώρα 7.30μ.μ. για τους «Μικρούς Κομήτες» (παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού)

Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας:  Νικόλας Ανδρικόπουλος

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος , Δαμιανός Οικονομίδης

Κατασκευές: Δημήτρης Γκιλιόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Κομήτες: Ακριβοπούλου Αμαλία, Λιάκου Άννα Μαρία, Ισλαμίδης Γιώργος, Κετίκογλου Δήμητρα, Κοτζάμπαση Ηρώ, Μπεκιαρίδου Έλενα, Μπιλέκας Συμεών, Παπαδόπουλος Νίκος, Παναγιωτίδου Ζωή, Πέτρου Κική, Πίπου Όλγα, Πουρσανίδης Χαράλαμπος, Σκαμπαρδώνης Αλέξανδρος, Στεργιοπούλου Δέσποινα, Τζανέτος Κωνσταντίνος, Τσέκας Ευθύμης, Χασιώτης Ακύλας.

Μικροί Κομήτες: Αγγελίδης Περικλής, Αργυρού Μαρίνα, Βασιλειάδου Άννα Μαρία, Γκαβανάς Στέλιος, Θεοδωρακοπούλου Ελισάβετ, Θεοδωρίδης Βασίλης, Θεοδωρούση Αναστασία, Ιντζεβίδου Μυρτώ, Κελέσμητος Αναστάσης, Κουγιουμτζίδου Μαρίνα, Μπελέκου Ιζαμπέλ, Παλουκίδου Δέσποινα, Παντελίδης Κωνσταντίνος, Σαΐνι Μιχαέλα, Σαΐνι Ιοέλ, Τσισκάκη Βασιλεία, Σαμανίδου Νικολέτα, Φουρουτζοπούλου Χρυσούλα, Χατζόπουλος Αλέξανδρος, Χωματά Μαρίλια.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

«Μια ιστορία για μια χώρα θα σας πω. Μια χώρα που ποτέ δεν έμαθα αν είναι αληθινή ή φανταστική, ούτε αν ανήκει στον κόσμο των ονείρων. Δεν ξέρω αν είναι εδώ κοντά μας ή αν είναι μακριά, ούτε και αν είναι η χώρα που ζούμε τώρα.  Ξέρω όμως, πως εκεί όλοι οι κάτοικοι ήταν Άσπροι και την έλεγαν Ασπρική! Ανάμεσα τους, ζούσε ένας καλό και φιλήσυχος ανθρωπάκος! Το όνομά του ήταν…Πορφύριος Ξεχωριστός!»

Μια γλυκόπικρη ιστορία για την διαφορετικότητα κάθε μορφής θα μας αφηγηθούν οι μικρότεροι σε ηλικία ηθοποιοί των θεατρικών τμημάτων. Λέξεις όπως παράξενος, αλλόκοτος, ξένος, παρείσακτος και ανεπιθύμητος τριβέλισαν το μυαλό μας και προσπαθήσαμε όχι μόνο να τις κατανοήσουμε αλλά και να διερευνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που για κάποιο λόγο χαρακτηρίζονται ως διαφορετικοί.

Οι «Κομήτες» και οι «Μικροί Κομήτες» με την αθώα τους ματιά ζωντανεύουν μια ιστορία, της οποίας ο πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Κι όταν η αλήθεια λέγεται από πλάσματα γεμάτα τρυφερότητα, είναι σαν ξυπνάς από ύπνο βαθύ.

Ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε μένα προσωπικά και  μπορώ να βλέπω έστω για λίγο μέσα από τα μάτια τους.

Δήμητρα Σταματίου