Μικρασιάτες Ημαθίας: Παράσταση μνήμης με θέμα «Η Άλωση της Πόλης»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453 διοργανώνει την παράσταση μνήμης «Η Άλωση της Πόλης».

"Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε στις δικές μου προθέσεις είναι ούτε σε κανενός άλλου απ'όσους κατοικούν σ'αυτή, γιατί όλοι με κοινή απόφαση ( που πήραμε) με τη δική μας αβίαστη θέληση θα πεθάνουμε και δε θα υπολογίσουμε τη ζωή μας" ήταν η απάντηση του Κων/νου ΙΑ' στην πρόταση του Μωάμεθ Β' για παράδοση.

Αυτό το μεγάλο γεγονός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας , ενέπνευσε τη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης με σεμνότητα και ύφος όπως αρμόζει στους γενναίους κατοίκους της και αγωνιστές ταυτόχρονα.

Οι θρήνοι τα τραγούδια τα κείμενα οι χοροί και οι εικόνες και οι μουσικές ντύνουν μια παράσταση που θα αγγίξει όλες τις ευαίσθητες ψυχές καθώς τα κέρδη της παράστασης θα διατεθούν για το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ).
Τετάρτη λοιπόν 29 Μαΐου 2019 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών Δήμου Βέροιας. Ώρες έναρξης στις 6:00 μμ και 8:15 μμ. Προσκλήσεις διατίθενται στα τηλέφωνα: 6977460574, 6974938713 και 6944041040 καθώς και στην είσοδο της Στέγης τη μέρα της παράστασης.