Την παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" παρουσίασε στην Βέροια για καλό σκοπό ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Την θεατρική παράσταση "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" παρουσίασε στην Βέροια ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας. Η παράσταση είχε κοινωνικό χαρακτήρα αφού όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον Ξενώνα φιλοξενίας Καρκινοπαθών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εδεσσαϊκού συλλόγου ενώ στηρίχθηκε και από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας. Μάλιστα κατατέθηκε και πρόταση αδελφοποίησης των δυο συλλόγων.

Αναφορικά με την παράσταση, το μεγάλο μας τσίρκο ήταν θεατρική παράσταση, της οποίας η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε από το θίασο Καρέζη – Καζάκου στις 22 Ιουνίου 1973 στο θέατρο “Αθήναιον”. Δημιουργός του θεατρικού έργου ήταν ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η μουσική ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου. Το έργο, αν και πολιτογραφήθηκε ως κωμωδία, είναι κατ` ουσίαν αλληγορíα, σάτιρα και, σε πολλά σημεία, δράμα. Η υπόθεσή του είναι η διαδρομή της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή.

View this gallery on Flickr