Logo

Τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα και λιγότερα φυτοφάρμακα

Επιμέλεια Μαρία Ανθοπούλου Κελεσίδου

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα βιολογικά προϊόντα να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα. 

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:

Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι

Πηγή: www.organiclife.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb