tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στον Υπουργό Περιβάλλοντος για αδικίες στην εξέταση φακέλου των ατομικών επιχειρήσεων που προτίθενται να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά

Άρση των αδικιών στην εξέταση φακέλου των ατομικών επιχειρήσεων που προτίθενται να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Χατζηδάκη ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική Ερώτησή του.

Αιτία, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι κατόπιν υποβολής της αίτησης σύνδεσης στο δίκτυο και προκειμένου να εξεταστεί η αίτηση αυτή ώστε να διατυπωθεί προσφορά σύνδεσης από τη ΔΕΔΔΥΕ,

αφενός απαιτείται η καταβολή χιλίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ από τις αιτούσες ατομικές επιχειρήσεις

αφετέρου η σειρά και ο χρόνος εξέτασης της αίτησης, μεταφέρεται αδικαιολόγητα σε ένα αόριστο μέλλον καθώς προηγείται η εξέταση των αιτήσεων των ενεργειακών κοινοτήτων και έπειτα των παραγωγών με τη διαδικασία netmetering (Αυτοπαραγωγή με Ενεργειακό Συμψηφισμό)

Ως αποτέλεσμα, υπογραμμίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, να καλούνται οι επιχειρήσεις όχι μόνο να καταβάλουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αλλά ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην λάβουν ποτέ την προσφορά από τη ΔΕΔΔΥΕ για την οποία έχουν προπληρώσει, καθώς το πλήθος των αιτήσεων από ενεργειακές κοινότητες και net metering είναι ήδη ικανό να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής Ημαθίας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διασαφηνίσει για ποιον λόγο δεν εξετάζονται παράλληλα οι αιτήσεις των ατομικών επιχειρήσεων αλλά αφήνονται αδικαιολόγητα στα συρτάρια επ’ αορίστω, χωρίς μάλιστα να ενημερώνονται επί τούτου οι ενδιαφερόμενοι. Επιπροσθέτως ζητά να ενημερωθεί για το αν προτίθεται το Υπουργείο να προσδιορίσει χρονικό όριο και πλαφόν συνολικά για τις ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να γίνει πιο δίκαιη η όλη διαδικασία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69