tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πέντε απλά βήματα για να διαλύσεις μια διαδήλωση: Ένα χουντικό Reunion που θα γράψει ιστορία!

Γράφει ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, δικηγόρος Βέροιας

Ξαναζεσταμένο φαγητό ετοιμάζεται να μας σερβίρει η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ισχυριζόμενη ότι πάει να βάλει τάξη στις διαδηλώσεις που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες και διώχνουν μακριά τους τουρίστες. Χρησιμοποιώντας υλικά και συνταγή από νομοθετήματα από την περίοδο της Χούντας, επιχειρεί να γιορτάσει τα «πενήντα χρόνια από την Επανάσταση» με αναβίωση διατάξεων για την περιστολή του αρχαιότερου συνταγματικού δικαιώματος «του συναθροίζειν», με «πινελιές» από σύγχρονο αυταρχισμό που αφήνουν μια επίγευση πολύ … «πικρή» για όσους δοκιμάσουν εφεξής να ασκήσουν το σχετικό τους δικαίωμα.

1ο βήμα: Οι διαδηλώσεις πλέον θα συνδιοργανώνονται με την Αστυνομία. Για το σκοπό αυτό οι διαδηλωτές οφείλουν εκ των προτέρων να ορίζουν -δια εκλογής ή δια βοής ή όπως αλλιώς νομίζουν- έναν «Οργανωτή». Ο «Οργανωτής» στη συνέχεια θα ενημερώνει την Αστυνομία τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη διαδήλωση για το που, πότε και πόσοι πάνω κάτω θα συμμετέχουν στη διαδήλωση. Κατόπιν θα ετοιμάζει το πλάνο μαζί με την Αστυνομία, και θα ενημερώνει και για τις ομάδες περιφρούρησης. Εφόσον το σχέδιο είναι αρκετά πειστικό και η Αστυνομία δεν έχει αντιρρήσεις, τότε δίνει σχετική άδεια. Χωρίς άδεια της Αστυνομίας εκ των προτέρων, η διαδήλωση απαγορεύεται.

2ο βήμα: Ο «Οργανωτής» «θα πληρώσει τη νύφη» και όποια τυχόν ζημία γίνει κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Αν λοιπόν καταφέρουν να διεισδύσουν στη διαδήλωση «μπαχαλάκηδες», «γνωστοί άγνωστοι», «αναρχοασφαλίτες» «κουκουλοφόροι» και άλλα «ζημιάρικα» παιδιά, ο λογαριασμός για τις ζημίες θα πάει απευθείας στον «οργανωτή» και θα κληθούν να τον πληρώσουν εν τέλει οι διαδηλωτές.

3ο βήμα: Για όσους διαδηλωτές νομίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαδήλωση «όμορφα και ωραία», χωρίς εντάσεις για να διαμαρτυρηθούν π.χ. για την αύξηση του εισιτηρίου του μετρό, αν δεν έχουν πάρει νωρίτερα την άδεια της Αστυνομίας, και μόνο λόγω της συμμετοχής τους θα έχουν τελέσει «ιδιώνυμο» ποινικό αδίκημα και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Αν γίνουν και επεισόδια, τότε η ποινή φυλάκισης αυξάνεται στα δύο έτη.

4ο βήμα: Η Αστυνομία αποκτά δικαίωμα διάλυσης της διαδήλωσης, απλά με ενημέρωση του Εισαγγελέα, χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του. Εάν ο αριθμός των διαδηλωτών ξεφύγει από το αναμενόμενο, η διαδήλωση μπορεί να ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας. Επίσης ενώ σε παλαιότερο σχέδιο του 2012 είχε προβλεφθεί η απαγόρευση ρίψης χημικών, η διάταξη αυτή στο παρόν Νομοσχέδιο παραλήφθηκε, οπότε και η χρήση χημικών επιτρέπεται κατά το δοκούν!

5ο βήμα: Για όσα δεν προβλέπει το παρόν Νομοσχέδιο, πρόκειται να καλυφθούν τα κενά με εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα που μπορεί να εκδοθεί μετά από 3 μήνες ή μετά από 3 χρόνια, κανείς δεν γνωρίζει. Το αποκορύφωμα είναι πως μέχρι να εκδοθεί το εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα, τα Χουντικά διατάγματα που φέρουν τις υπογραφές Παπαδόπουλου – Παττακού και προβλέπουν μέχρι και χρήση πυροβόλων όπλων κατά διαδηλωτών ….συνεχίζουν να ισχύουν!  Και ποιος ξέρει; Μπορεί τώρα που ο κορονοιός «άνοιξε την όρεξη» όσων επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των πολιτών, να υποχρεώσουν τους υποψήφιους διαδηλωτές, πριν πάνε για διαδήλωση να στείλουν μήνυμα με το κινητό τους σε τετραψήφιο του Υπουργείου, γράφοντας «ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ» και περιμένοντας στη συνέχεια να τους έρθει η σχετική άδεια μετακίνησης…

Αντί επιλόγου, μια τελευταία υπενθύμιση: Τα ανάλογα προεδρικά διατάγματα της Χούντας, ο Λαός τα κατήργησε στην πράξη, με αγώνες και κινητοποιήσεις που τα έκλεισαν στο χρονοντούλαπο. Ας το αναλογιστούν όσοι νοσταλγοί εκείνης της μαύρης περιόδου επιχειρούν να τα ανασύρουν και να τα εφαρμόσουν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69