tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: "Όχι στην καταστροφή του Βερμίου"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Αντί η Βουλή να νομοθετεί σήμερα την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει, με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ρουσφέτια, διαπλοκή και την καταστροφή του ελληνικού περιβάλλοντος.

Είναι τραγική η επιλογή της κυβέρνησης το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, εν μέσω πανδημίας, να υποτιμά το περιβάλλον ή μάλλον να έχει ως στόχο το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία με την πώληση του 51% του ΑΔΜΗΕ, την κατάργηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχου, κατάργηση υπηρεσιών περιβάλλοντος και φορέων προστατευόμενων περιοχών, παρεμβάσεις σε δάση χωρίς έγκριση των δασικών υπηρεσιών, δεκάδες φωτογραφικές ρυθμίσεις και εξυπηρετήσεις σε ημέτερους.

Οι περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Greenpeace και WWF μιλούν σε έγγραφό τους για πρωτοφανές περιβαλλοντικό έγκλημα. Υπάρχουν πάνω από εκατόν είκοσι (120) υπογραφές περιβαλλοντικών οργανώσεων και πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) υπογραφές πολιτών που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Απέναντί στο νομοσχέδιο είναι ακόμη οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Στο πολυνομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη η προστασία του περιβάλλοντος αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο ως ένα ανασταλτικό βήμα προσέλκυσης επενδύσεων. Οι δικλείδες ασφαλείας για την πρόληψη πιθανής βλάβης αφαιρούνται. Οι γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών και φορέων περικόπτονται ώστε να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα, η δημόσια διοίκηση υποκαθίσταται σε όλα τα στάδια, η αξιολόγηση γίνεται από ιδιώτες.

Και τέλος με το νομοσχέδιο ολοκληρώνεται η καταστροφή του Βερμίου. Ενός βουνού που παρόλο το χαμηλό ενεργειακό του φορτίο έχει την “ατυχία” να συνορεύει με το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και το δίκτυο της. Το Βέρμιο έχει ήδη 84 MW και 32 ανεμογεννήτριες και δόθηκε άδεια -έγκριση για άλλα 340 MW με 100 νέες ανεμογεννήτριες! Οι τοπικές κοινωνίες της Βέροιας και της Νάουσας με τους φορείς τους και τις δημοτικές αρχές καλούνται με τον αγώνα τους να αποτρέψουν την καταστροφή του βουνού μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69