Logo

Μπαίνει στο Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο δήμος Νάουσας (βίντεο)

Την απόφαση να ενταχθεί στο Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβε ο δήμος Νάουσας. Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, στελέχη του δικτύου έκαναν μια παρουσίαση του δικτύου και των στόχων του.

Στην παρουσίαση που έγινε από την κ. Πάπα, τονίστηκε ότι στόχος του δικτύου είναι η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη πόλεων που έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρος. Στην εισήγηση εξηγήθηκε πώς ξεκίνησε το δίκτυο και από ποιους ενώ παρουσιάστηκαν θεματικά υποδίκτυα που θα αναπτυχθούν όπως η ανάπτυξη περιπατητικών διαδρομών του Αριστοτέλη, οι οινικές περιηγήσεις και άλλες δράσεις. 

 

Στις ερωτήσεις που έγιναν, η κ. Πάπα απάντησε ότι στο καταστατικό δεν έχει μπει συγκεκριμένο ποσό συμμετοχής (στην διακριτική ευχέρια των δήμων με πόσα χρήματα θα συνεισφέρουν) των δήμων και πρόσθεσε ότι τα ιδρυτικά μέλη είχαν ποσοστό συμμετοχής 10.000 ευρώ. Τα ιδρυτικά μέλη είναι 5 ενώ υπάρχουν 17 υπο ένταξη δήμοι.

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις προθέσεις του δικύου ο Νίκος Κουτσογιάννης όμως ζήτησε να έίναι ξεκαθαρισμένο το ποσό συμμετοχής και το να γνωστοποιηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb