tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος Νάουσας: Συμβολικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

Σε συμβολικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος προχωρά σήμερα ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 5η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Τοπική Κοινότητα Νάουσας προχώρησε στην τοποθέτηση πράσινων κουτιών σε διάφορα σημεία της πόλης, στο πάρκο και στο άλσος Αγίου Νικολάου, με το μήνυμα «ΚαθαρίΖΩ την πόλη μου», όπου δημότες και επισκέπτες θα μπορούν να βρουν σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσεως και σακούλες συλλογής ακαθαρσιών σκύλων, ώστε εθελοντικά να συμβάλλουν στην καθαριότητα του Δήμου και των χώρων πρασίνου. Επίσης, στο άλσος του Αγίου Νικολάου τοποθετήκε «καλάθι» ανακύκλωσης αλουμινίου. 

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα μέλη της Κοινότητας Νάουσας και εθελοντές είχαν προβεί στον καθαρισμό του άλσους του Αγίου Νικολάου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και σε άλλους χώρους πρασίνου, γειτονιές κ.ά.

Αντίστοιχα, το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στα Ανθέμια και στην Ειρηνούπολη ανάλογες δράσεις καθαρισμού πλατειών, χώρων πρασίνου κ.ά. σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, κατοίκων και εθελοντών. 

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος:

“Σήμερα, 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια σημαντική ημέρα σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. 

Δεν πρέπει να σταθούμε όμως μόνο στην σημερινή μέρα εορτασμού. Είναι λοιπόν αναγκαίο ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό πλέγμα στρατηγικών και δράσεων που πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα για να αντιμετωπιστούν με ρεαλισμό τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, πολύ περισσότερο στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενός από τα σημαντικότερα παγκόσμια περιβαλλοντικά θέματα.

Οι δράσεις που πραγματοποιούμε στη Νάουσα και στις Τοπικές μας Κοινότητες (Ζω την πόλη χωρίς Αυτοκίνητο, Ζω με το Ποδήλατο, ΚαθαρίΖω την πόλη, Pure Naoussa κ.ά) το τελευταίο διάστημα αλλά και τη σημερινή ημέρα έχουν ως στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δώσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ανάγκη ο άνθρωπος να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει. 

Θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες και θέλουμε να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο σημαντικά εγχειρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης.

Πρόκειται για δράσεις οι οποίες, μέσω της εισαγωγής προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας, ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και αποβλήτων, ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους νέους μας, καθώς και ανάδειξης καινοτόμων πράσινων επιχειρηματικών ενεργειών, θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια και ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και ενός σύγχρονου περιβαλλοντικού πολιτισμού. 

Με τη σκέψη στις μελλοντικές γενιές, η εφαρμογή κάθε σύγχρονου αναπτυξιακού προτύπου θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και προτεραιότητα το περιβάλλον, με στόχο την ουσιαστική διασφάλιση της ποιότητας ζωής της γενιάς μας αλλά και αυτών που ακολουθούν”.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69