Logo

Βοργιαζίδης: "Θετική εξέλιξη η εξαίρεση της Βέροιας από την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση" - Τα οφέλη

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στον δήμο Βέροια το νέο που ήρθε από το Υπουργείο Παιδείας και εξαιρεί τα προνήπια του δήμου, τουλάχιστον για το 2018-2019 από την διετή προσχολική εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς θα εξακολουθήσουν να έχουν το δικαίωμα να εγγράψουν τα προνήπια και την επόμενη σχολική σεζόν στους παιδικούς σταθμούς.

Σημαντικό ρόλο στην εξαίρεση του δήμου Βέροιας αποτέλεσε η έντονη αντίδραση του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδης. Σχολιάζοντας την απόφαση, δήλωσε στον "Πληροφοριοδότη": "Είναι μια θετική εξέλιξη" σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης και συνέχισε: "Οι διαμαρτυρίες μας και οι ανησυχίες μας εισακούστηκαν κι έγινε κάτι το οποίο για εμάς είναι το αυτονόητο".

diamantis

Τα οφέλη 

Τι κερδίζει λοιπόν ο δήμος Βέροιας από αυτή την εξέλιξη; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Στέργιο Διαμάντη από την παραμονή των προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς στο ταμείο του νομικού προσώπου θα μπουν περισσότερα από 500 χιλιάρικα ευρώ (2345 η επιδότηση του voucher x 220 παιδιά). Επίσης 30-35 εργαζομένων θα διατηρηθούν, που σε διαφορετική περίπτωση θα έχαναν την δουλειά τους. Τέλος, οι γονείς των προνηπίων, έχουν την επιλογή να στείλουν άλλη μια χρονιά τα παιδιά τους στους παιδικούς ή να τα στείλουν στο νηπιαγωγείο.

Κανονικά οι νέοι βρεφικοί

Σε ερώτησή μας στον κ. Διαμάντη αν αυτή η εξαίρεση της Βέροιας από την διετή προσχολική αγωγή, αλλάξει κάτι στην προαναγγελία του για τους νέους βρεφικούς απάντησε ότι ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί κανονικά. Δηλαδή, οι παιδικοί των Ασωμάτων και του Εργοχωρίου θα γίνουν εξ ολοκλήρου βρεφικοί σταθμοί ενώ μας είπε ότι θα γίνει κι ένα τμήμα βρεφικού στο Μακροχώρι. Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη, οι νέες δομές των βρεφικών σταθμών θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια (δεν υπήρχαν θέσεις και κάποια παιδιά έμεναν εκτός) και όλες οι αιτήσεις θα ικανοποιηθούν.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb