tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο κορονοϊός κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Η κατάσταση που ζούμε σήμερα, με τα περιοριστικά μέτρα για την εξάλειψη της διάδοσης του κορονοϊού κυριάρχησε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Χαιρετίστηκαν τα άμεσα μέτρα που πήραν πρωτίστως η κυβέρνηση για να μην εξαπλωθεί ο ιός αλλά και ο δήμος της Βέροιας που από την πρώτη στιγμή έκανε ότι συνέστησαν οι ειδικοί. Γενικά ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία η εξ αποστάσεως συνεδρίαση που κύλισε άψογα.

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την σημερινή κατάσταση, με τα περιοριστικά μέτρα στην μάχη κατά του κορονοϊού, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. "Η κατάσταση είναι ότι πιο δύσκολο έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Επίσης θα κάνω μια μνεία σε όσους δεν εργάζονται χωρίς την θέλησή τους και είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με 800 ευρώ για 1,5 μήνα αλλά και σε αυτούς που δεν θα πάρουν τα 800 ευρώ" είπε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος στην πρώτη τοποθέτησή του είπε ακόμη ότι η πολιτεία πήρε έγκαιρα μέτρα και ο δήμος εφάρμοσε έγκαιρα τα μέτρα που του αναλογούσαν.

Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι στην επόμενη φάση θα πρέπει να γίνει μια οικονομική επανεκκίνηση και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες. Για την τρίτη φάση, ο κ. Βοργιαζίδης σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να είναι επώδυνη. Ευχήθηκε να βρεθεί το εμβόλιο και τα φάρμακα που χρειάζονται, το Φθινόπωρο, διότι θα είναι καταστροφή να ξαναζήσει η χώρα μας ένα τέτοιο φαινόμενο.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει και τους δήμους διότι είναι η ανοιχτή πόρτα σε όλους τους δημότες.

Ο κ. Βοργιαζίδης γνωστοποίησε ότι έγινε ερώτηση προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο τι θα γίνει με εργαζόμενους των δήμων που αναγκαστικά δεν μπορούν να εργαστούν όπως οι γυμναστές στα προγράμματα άθληση για όλους ή οι καθηγητές της ΚΕΠΑ αλλά δεν υπήρξε ακόμη απάντηση.

Αναφορικά με την απαλλαγή τελών, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί προς το τέλος των μέτρων για τον κορονοϊό.
Επίσης ο κ. Βοργιαζίδης έκανε γνωστό ότι επισκέφθηκε με την κ. Μπατσαρά τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο για το θέμα των παλαιών δικαστηρίων και κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο αλλά το υπουργείο δεν είναι έτοιμο σε αυτή την φάση, ασχολείται με θέματα της κρίσης, να δώσει απάντηση.

Τέλος ο δήμαρχος σημείωσε ακόμη ότι μετά την κρίση του κορονοϊού, θα εισηγηθεί να δοθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου σε έναν δρόμο της Βέροιας.

Έγκαιρα πήρε τα μέτρα η κυβέρνηση και δεν άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος του Θεού, σχολίασε η Γεωργία Μπατσαρά και χαιρέτησε την άμεση λήψη μέτρων και από τον δήμο Βέροιας. Η κ. Μπατσαρά στάθηκε και στα μέτρα που έλαβε το ΔΗΠΕΘΕ (ακύρωση παραστάσεων και κλείσιμο θεατρικών εργαστηρίων).

Ο κ. Παυλίδης χαιρέτισε τα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό. Στην τοποθέτησή του ζήτησε να μάθει τι γίνεται σε θέματα καθημερινότητας όπως το πλύσιμο και η απολύμανση κάδων. Επίσης ζήτησε να μάθει αν έχει καταγραφή μαθητών που δεν έχουν υπολογιστή. Τέλος ο κ. Παυλίδης πρότεινε παρεμβάσεις σε δυο σημεία του δήμου, σε Λυκογιάννη και Διαβατό που κρατάνε νερό ενώ ρώτησε αν ο δήμος ζήτησε να λάβει από το Υπουργείο αυτοκίνητο για το Βοήθεια στο Σπίτι. "Οι κάδοι απολυμαίνονται. Κάνουμε πράγματα ουσίας κι όχι εντυπώσεων. Για παράδειγμα, θα πάμε με πρωτοβουλίας μας απολυμάνουμε χώρο του νοσοκομείου. Στα σημεία που πλημμυρίζουν, κάναμε ένα αντιπλημμυρικό στον Διαβατό ενώ το θέμα της Λυκογιάννης θα το δούμε. Τα αυτοκίνητα Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι δωρεάν" απάντησε ο δήμαρχος.

Αισιόδοξος ο Αντώνης Μαρκούλης μίλησε για επιτυχή έξοδο από την κρίση του κορονοϊού, στάθηκε στην σημασία του δημοσίου συστήματος υγείας και πρότεινε την ενίσχυσή του. Συμφώνησε με την τιμή στον Μανώλη Γλέζο και πρότεινε να δοθεί το όνομα σε πλατεία. Ο κ. Μαρκούλης πρότεινε περίοδο χάριτος και στα τέλη καθαριότητας στο σύνολο των πολιτών. Ο κ. Μαρκούλης ζήτησε να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων άθληση για όλους, σε άλλους τομείς του δήμου.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος πρότεινε ειδική συνεδρίαση με θέμα των κορονοϊό. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να είναι πιο διεκδικητικός σε θέματα όπως η ενίσχυση με προσωπικό νοσοκομείων και κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας και σχολείων, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης πρότεινε ελαφρύνσεις των πολιτών στο θέμα των δημοτικών τελών.

Προμήθεια συστήματος απολύμανσης χώρου πρότεινε ο Κώστας Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Δέλλας μίλησε για την καταγραφή μαθητών χωρίς υπολογιστές και πόσοι μαθητές ενισχύθηκαν με υπολογιστές που δανείστηκαν.

Αισχροκέρδεια σε υλικά όπως πχ οι μάσκες, κατήγγειλε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Επίσης πρότεινε δυναμική παρέμβαση προς την Αρχαιολογία για την φροντίδα διατηρητέων κτιρίων.

Η κ. Τζήμα, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάνουν τιτάνια προσπάθεια να στηρίξει τον θεσμό της τηλεκπαίδευσης. Επίσης έκανε μνεία στους πολίτες που δεν κατάφεραν να μπουν στα μέτρα στήριξης και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών τους. Απαντώντας στον Χρήστο Κελεσίδη για τα σχολικά γεύματα, σημείωσε ότι έγινε έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα να συνεχιστούν. Επίσης αναφέρθηκε στις εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των σχολείων που γίνονται.

Στην δράση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Στάθης Κελεσίδης και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις ευπαθείς ομάδες του δήμου.

Στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Βασίλης Λυκοστράτης και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα το δεχθεί ο τουρισμός. 

Ο Ηλίας Τσιφλίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που θα υπάρξει το καλοκαίρι με την έλλειψη εργατών γης αλλά και εργατών για τα κονσερβοποιία. Επίσης έκανε μια ενημέρωση για το πως λειτουργεί ο δήμος στο θέμα των αδέσποτων και στάθηκε ιδιαίτερα στις αντιδράσεις πολιτών στην προσπάθεια συλλογής επιθετικών αδέσποτων σκύλων. Απαντώντας στον Χρήστο Κελεσίδη είπε από τις καταστάσεις των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ δεν λείπει μόνο το Μακροχώρι αλλά και άλλα χωριά.

Ο Στέλιος Ασλάνογλου έκανε ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς την οποία χαρακτήρισε άψογη.

Ο Αλέκος Τσαχουρίδης αναφέρθηκε στην μείωση προσωπικού που προέκυψε με τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έκανε γνωστά ποια μέτρα ελήφθησαν στην υπηρεσία καθαριότητας και πως βγήκε το πρόγραμμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κοινού. Ενημέρωσε για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία του έχει εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έβαλε σε εφαρμογή. Έκανε γνωστό ότι το έργο ύδρευσης στο Μακροχώρι ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι όλες οι ανάγκες των πολιτών εξυπηρετούνται. Τέλος εξήρε το έργο των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και ευχήθηκε σύντομα να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις εργασίας τους.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος μίλησε για τα μέτρα που πάρθηκαν από το νομικό πρόσωπο όπως το κλείσιμο των ΚΑΠΗ αλλά και κάποιων ανοιχτών χώρων άθλησης που γινόταν κατάχρηση από τους πολίτες. Επίσης αναφέρθηκε στο πως λειτουργεί το Βοήθεια στο Σπίτι και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί η ανάγκη να δημιουργηθεί νέα σισύτιο στην πόλη, το ΚΑΠΑ μπορεί να το υποστηρίξει.

Την άποψη ότι θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης και οι ωρομίσθιοι καθηγητές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς. Ο κ. Κορωνάς αναφέρθηκε στο πώς λειτουργεί η ΚΕΠΑ αυτή την περίοδο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69