tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φυσικό αέριο, άνοιγμα καταστημάτων εστίασης και καθημερινότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Οι τελευταίες εξελίξεις με το έργο του φυσικού αερίου αλλά και το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης κυριάρχησαν στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Από την συζήτηση δεν έλειψαν και ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα. Και αυτή η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης, ξεκινώντας την συζήτηση, σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή για να επεξεργαστεί ένα σχέδιο κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η γέφυρα Κούσιου, ο κ. Λαζαρίδης είπε στο κατάστρωμα απομένει η ασφαλτόστρωση και η σύνδεση με τις δυο οδούς, την Ακροπόλεως και την Βλάχων Ηρωίδων. Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Ιούνη το έργο θα έχει παραδοθεί.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στο θέμα του Φυσικού Αερίου ξεκινώντας από τα οφέλη της χρήσης του, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με την ένταξη της Βέροιας στον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ ξεπεράστηκε.

Για τα τραπεζοκαθίσματα και τα καταστήματα εστίασης, ο κ. Βοργιαζίδης στάθηκε στην αλλαγές που ψηφίστηκαν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά (επέκταση χώρου, μείωση τελών κατά 50%). «Θα πρέπει οι επαγγελματίες να διαβάσουν το ΦΕΚ, να κάνουν την αίτηση στον δήμο και όλα θα πάνε καλά. Το πρώτο διάστημα δεν θα κυνηγηθεί κανείς. Θα τους συμβουλεύσουμε τι πρέπει να κάνουν για να μην έχουν πρόβλημα» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος ποντιακών σωματείων Αντώνης Καγκελίδης, συμμετείχε και έδωσε συγχαρητήρια στον δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ για τις εκδηλώσεις που αφορούν την Γενοκτονία. Επίσης ευχαρίστησε για το έγγραφο που εστάλη από τον δήμο στο Υπουργείο, για να ενισχυθούν και τα πολιτιστικά σωματεία με το 800άρι. «Ο δήμος Βέροιας είναι πολύ μπροστά στα πολιτιστικά. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται τοπικοί καλλιτέχνες αλλά κανείς δεν θα έπαιζε μπάσκετ αν δεν έβλεπε τον Γκάλη ή ποδόσφαιρο αν δεν έβλεπε τον Πελέ» σχολίασε ο κ. Καγκελίδης.

Η Γεωργία Μπατσαρά χαιρέτισε την επιστροφή στην κανονικότητα και τα μέτρα που η δημοτική αρχή παίρνει με τις διευκολύνσεις προς τους επαγγελματίες και ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Τέλος δήλωσε την ικανοποίησή της που λύθηκε το θέμα με το φυσικό αέριο.

Την ικανοποίησή του για το φυσικό αέριο εξέφρασε και ο Παύλος Παυλίδης σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο για να διατρανώσει η πόλη την επιθυμία της να υλοποιηθεί το έργο. Σε ερώτηση που έθεσε ο κ. Παυλίδης αν υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο για συντήρηση των παιδικών χαρών, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος απάντησε θετικά. Σε άλλη ερώτηση για το ποιοι πρέπει να κόψουν τα χόρτα σε αρχαιολογικούς, χώρους, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι την ευθύνη έχει η αρχαιολογία και όπου μπορεί ο δήμος βοηθά.

Ο Αντώνης Μαρκούλης σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το φυσικό αέριο, ρώτησε αν η ρυθμιστική αρχή έχει εγκρίνει το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ. Επίσης ο κ. Μαρκούλης παρατήρησε ότι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν τηρούνται οι κανόνες που επέβαλε το κράτος για την μη διάδοση του κορονοϊού. Κλείνοντας ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε στον ξαφνικό θάνατο του προπονητή μπάσκετ Δημήτρη Γκίμα και πρότεινε την δημιουργία ενός ετήσιου τουρνουά καλαοθοσφαίρισης. Με κάθε διάκριση για την αδικοχαμένο προπονητή του Φιλίππου συμφώνησε και ο Κώστας Παλουκίδης. Την πρόταση για του τουρνουά στην μνήμη του Δ. Γκίμα, υιοθέτησε και ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης σημείωσε ότι η μείωσε των τελών θα πρέπει να εφαρμοστεί έως το 80% μέχρι το τέλος της χρονιάς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνονται συστάσεις για να τηρούνται οι υγειονομικοί κανονισμοί. Επίσης ρώτησε πότε πρόκειται να μπουν σε λειτουργία οι μπάρες στον πεζόδρομο της αγοράς. Για τις μπάρες σημείωσε ότι γίνεται μια τροποποίηση της απόφασης και σε επόμενο συμβούλιο θα εγκριθεί.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος τόνισε ότι δεν ενισχύθηκε ο τομέας της υγείας με προσωπικό ενώ παράλληλα επιχειρήθηκε να φιμωθεί το εργατικό κίνημα. Για το φυσικό αέριο, ο κ. Μελιόπουλος σχολίασε ότι στην κουβέντα για το φυσικό αέριο, δεν έγινε συζήτησε για το πώς θα έχουν τα νοικοκυριά φθηνή ενέργεια.

Ο Δημήτρης Πυρινός πρότεινε συντήρηση της παιδικής χαράς στην περιοχή Αγίων Αναργύρων και ασφαλτόστρωση χωματόδρομου στην περιοχή Γιοτζαλίκια, κοντά στο σχολείο. Για τα Γιοτζαλίκια ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι υπάρχει ενεργή εργολαβία και η ασφαλτόστρωση θα γίνει. Για τις παιδικές χαρές, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι παραμένουν κλειστές και εξαρτήματα που λείπουν, αφαιρέθηκαν από συνεργείο του δήμου (θα επιστρέψουν τα εξαρτήματα με το άνοιγμα).

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ζήτησε να μάθει ποια θα είναι η «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου από την μείωση των τελών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Μιχαηλίδης σχολίασε ότι είναι θλιβερό να υπάρχουν τιμητικές εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους για την Γενοκτονία σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνονται στον ίδιο χώρο και να συμμετέχουν όλοι.

Ο Νίκος Αγγέλου ζήτησε να μάθει πότε θα ανοίξουν οι δυο ιρλανδικού τύπου διαβάσεις στην περιοχή Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου. Επίσης ρώτησε τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την αποκατάσταση δρόμου  μεταξύ Τριλόφου και Φυτειάς. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι η αποκατάσταση θα γίνει. Για τις δυο διαβάσεις, ο κ. Τσαχουρίδης σημείωσε έκλεισαν μετά το ατύχημα και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν.

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε σε προηγούμενο αίτημα του για επανυπολογισμό των δημοτικών φόρων. Ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε ακόμη ότι έπρεπε να γίνει σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου για θέματα όπως το θέμα με το φυσικό αέριο και το νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Η Δήμητρα Ράλλη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αγωνιζόμαστε για την διεθνοποίηση της Γενοκτονίας» σημείωσε και έδωσε συγχαρητήρια στον δήμο Βέροιας που τίμησε την επέτειο.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης αναφέρθηκε στις σχολικές καθαρίστριες τονίζοντας ότι υπάρχουν ελλείψεις και το πλαίσιο εργασίας τους απαράδεκτο. Για την οικονομική ζημιά που προκάλεσε ο κορονοϊός σε λαϊκά στρώματα και καταστήματα είναι ανεπανόρθωτες και πρότεινε για το επόμενο 6μηνο την απαλλαγή των καταστημάτων που επλήγησαν από τους δημοτικούς φόρους.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι τους πολίτες του απασχολούν ζητήματα της καθημερινότητας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει αναβαθμισμένο το Γραφείο του Πολίτη για να δίνει λύσεις στα ζητήματα. Για τα ζητήματα καθημερινότητας, ο κ. Τσαχουρίδης σημείωσε ότι έγινε μια περιοδεία στα χωριά, καταγράφηκαν προβλήματα με στόχο την επίλυσής τους. Για θέματα σύνδεσης κατοίκων στον αγωγό αποχέτευσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης σημείωσε ότι σε σημεία που δεν έγινε, ξεκίνησε και γίνεται.

Ο Κώστας Ρίζος ευχαρίστησε τον κ. Καγκελίδη για τις τιμητικές αναφορές και συμφώνησε με τον πρόταση Μαρκούλη για τουρνουά στην μνήμη του Δ. Γκίμα. Επίσης ενημέρωσε το σώμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στις προληπτικές εξετάσεις των δημοτών στο ΚΕΠ Υγείας και να λειτουργήσει υπέρ της δημόσιας υγείας.

Ο Ηλίας Τσιφλίδης στις απαντήσεις που έδωσε γνωστοποίησε ότι οι καταστάσεις με τους υποψηφίους τοπικούς εργάτες γης δόθηκαν στους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων και προέδρους συνεταιρισμών για να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί και είναι στην διάθεση των παραγωγών για να μπορέσουν να βρουν εργάτες για τις αγροτικές εργασίες.

Ο αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα σχολίασε ότι στέφθηκε με επιτυχία των άνοιγμα των σχολείων στον δήμο Βέροιας αν και ο αριθμός των μαθητών δεν ήταν ο αναμενόμενος καθώς πολλοί χρησιμοποίησαν το δικαίωμα της απαλλαγής και δεν μπήκαν στην τάξη. Επίσης σημείωσε ότι δεν παραβιάστηκαν οι όροι εργασίας των καθαριστριών. Εργάστηκαν σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής τους. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια τροποποίηση των συμβάσεών τους για να μπορέσουν να καλυφθούν και οι ανάγκες των δημοτικών σχολείων. Η κ. Τζήμα σημείωσε ακόμη ότι θα εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους αθλητές που θα χρησιμοποιήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις σχολείων.

Αναφορικά με τις μειώσεις δημοτικών φόρων, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «δεν γίνεται τζάμπα διαχείριση απορριμμάτων».

Για το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης της Βέροιας που έχει αμιαντοσωλήνες, ο κ. Διαμάντης ενημέρωσε ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς υπογράμμισε ότι από τα δίδακτρα αλλά και από την εκμίσθωση χώρων σε τρίτους, η ΚΕΠΑ έχει μείωση εσόδων και αν χρειαστεί θα επιστρέψει χρήματα από δίδακτρα σε γονείς. Επίσης σημείωσε ότι το Μουσείο Εκπαίδευσης στερείται χώρου στέγασης. Για τον τρόπο λειτουργία της ΚΕΠΑ, θα προχωρήσει σε πρόσκληση όλων των τοπικών καλλιτεχνών ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο με πραγματικούς τοπικούς καλλιτέχνες και για να γνωρίζει η ΚΕΠΑ με ποιους μπορεί να συνεργαστεί στο μέλλον, εκτός από αυτούς που συνεργάστηκε ήδη. Στο προσεχές μέλλον είπε ο κ. Κορωνάς θα μπορούν να ενταχθούν και καλλιτέχνες όμορων δήμων, όπως της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας.

Ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος γνωστοποίησε ότι από την Τετάρτη ξεκινά η εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς.  Επίσης ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έγιναν για να ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να επιτραπεί η άθληση και σε πολίτες που δεν είναι αθλητές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69