tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Συνδημότες": Με προσεκτικά βήματα η αγορά του πρώην Γυμνασίου Τσαλέρα

Από την δημοτική παράταξη "Συνδημότες" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Μετά από ένα χρόνο κι αφού ζητούσαμε επίμονα να έρθουν σοβαρά θέματα για την ανάπτυξη του Δήμου στο Δημ. Συμβούλιο κι όχι μόνο γραφειοκρατικά και διαδικαστικά, ο Δήμαρχος έφερε την πρόταση που ζητούσαμε ως ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ να δρομολογηθεί και η οποία έλκει την προέλευσή της σε παλαιότερη πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Παντελεήμονα προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η συνολική πρόταση αναφέρεται στην εξαγορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής οικοπέδου με κτιριακή εγκατάσταση ικανή να φιλοξενήσει μαθητικό δυναμικό, η τακτοποίηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που εφάπτεται του Βήματος του Αποστόλου Παύλου στις νέες σχολικές μονάδες και η ανταλλαγή του χώρου του Δημαρχείου που μέχρι και σήμερα ανήκει στον Δήμο μόνο κατά χρήση, με αυτόν του σχολείου στην Μητρόπολη Βέροιας για την δημιουργία ενός θρησκευτικού-πολιτιστικού χώρου υψηλών προδιαγραφών για την ανάπτυξη τουριστικών και θρησκευτικών υπηρεσιών των επισκεπτών του Βήματος του Αποστόλου Παύλου.

Η πρόταση αντιμετωπίστηκε από την παράταξή μας θετικά και αυτό διότι είναι μικρό τμήμα της συνολικής πρότασης που είχαμε καταθέσει προεκλογικά και αφορούσε τον Δήμο Βέροιας για τις επόμενες δεκαετίες.

Επί της ουσίας όμως θα προσθέταμε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για λόγους πληρότητας, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών που θα έχουν ως τελική εικόνα, την αναμόρφωση της πλατείας Ωρολογίου με απόκτηση παντί τρόπο των παλαιών Δικαστηρίων, την διαμόρφωση της Μπαρμπούτας ως επισκέψιμου χώρου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και φυσικά την αναμόρφωση του χώρου που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πάνω από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, του χώρου που είναι γνωστός ως "τα παπάκια". Ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα απαιτηθεί, το σχέδιο πρέπει να είναι ενιαίο, οι διεκδικήσεις συνεχείς επίπονες και η στρατηγική δεδομένη και σταθερή. Αντάξιο των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Επί μέρους θέματα που χρήζουν προσοχής.

Ο Δήμος θα έπρεπε ήδη και προ πάσης άλλης ενέργειας, να διερευνήσει την καταλληλότητα του προς αγορά προσφερόμενου οικοπέδου (εννοούμε το πρώην Γυμνάσιο Τσαλέρα) στο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο σχολείο για τις επόμενες δεκαετίες καθώς επίσης και το οικονομικό κόστος αγοράς και παρεμβάσεων. Θεωρούμε ότι αν δεν έγινε πρέπει άμεσα να γίνει.

Επίσης ο Δήμος δια των Υπηρεσιών του θα πρέπει να έχει αποσαφηνισμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τα κτίσματα που προτίθεται να θέσει ως ανταλλάξιμα, ως βάση σοβαρού διαλόγου. Αν υπάρχουν θέματα θα πρέπει επίσης να τακτοποιηθούν προ της έναρξης των συζητήσεων.

Αφού ολοκληρωθούν τα άκρως απαραίτητα, καλό θα ήταν πιστεύω ο Δήμαρχος να καλέσει σε πρώτη φάση τους επικεφαλής των παρατάξεων, να εισηγηθεί μια ολοκληρωμένη πλέον πρόταση, με λεπτομερή περιγραφή όρων και προϋποθέσεων και να οριστεί μια επιτροπή διαπαραταξιακή η οποία θα αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης-συναπόφασης με όλους τους εμπλεκόμενους.

Δηλώνουμε εκ των προτέρων την δική μας σύμφωνη γνώμη σε μια τέτοια προοπτική. Άλλωστε μας δεσμεύει πέραν του συμφέροντος των πολιτών και η προεκλογική μας θεώρηση για την ανάπτυξη της πόλης".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69