tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παραδίδεται στους Βεροιώτες η Γέφυρα Κούσιου - Μικρό ιστορικό του έργου

Εγκαινιάζεται και παραδίδεται απόψε για χρήση στους δημότες Βέροιας και στους επισκέπτες της πόλης η Γέφυρα των Αδελφών Κούσιου. Η γέφυρα η οποία ενώνει πλέον την συνοικία του Προμηθέα με την περιοχή του «Κτηνιατρείου», αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των κατοίκων του Προμηθέα και μια σημαντική περιφερειακή διέξοδο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του ιστορικού κέντρου.

Πρόκειται για το περισσότερο συζητημένο έργο της πόλης και αυτό οφείλεται στην μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίησή του.

Η προσπάθεια για κατασκευή γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο ξεκίνησε από την διοίκηση του Γιάννη Χασιώτη και συνεχίστηκε από την διοίκηση Σκουμπόπουλου με την εκπόνηση μελέτης. Το Νοέμβριο του 2008, η διοίκηση Ουσουλτζόγλου έκανε αποδοχή δωρεάς 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τους αδελφούς Κούσιου. Η δωρεά έγινε με σκοπό την κατασκευή της γέφυρας Κτηνιατρείου (Τριποτάμου) εντός τριών ετών από της υπογραφής του συμβολαίου, ορίζοντας παράλληλα και 5μελή Διαχειριστική Επιτροπή για την παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσης του έργου.

Την 5μελή Διαχειριστική Επιτροπή αποτελούσαν οι Νικόλαος Παπαγιαννούλης, Γιατρός, Κωνσταντίνος Τσιλογιάννης, Οικονομολόγος, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Δημοτικός Σύμβουλος, Αγαθόνικος Δελαβερίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, και Βασίλειος Γιαννουλάκης, Δημοτικός Σύμβουλος.

gefira kousiou ipografi2

Ακολούθησε εκπόνηση νέας μελέτης για οικονομικότερο αποτέλεσμα. Στις 8 Ιουλίου 2010 υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση του έργου, με έκπτωση 35,04% και το Νοέμβρη του 2010 έγινε η θεμελίωση του έργου (φωτό).

Τα επόμενα χρόνια (2011, 2012, 2013) ακολούθησε ένας κύκλος καθυστερήσεων, παρατάσεων και αντιπαραθέσεων για το αν φταίει ή δεν φταίει η μελέτη του έργου και ξεκίνησε μια κουβέντα για το αν πρέπει να γίνει έκπτωση του εργολάβου ή να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο. Η δημοτική αρχή Ουσουλτζόγλου έδωσε πολλές ευκαιρίες στον εργολάβο, το έργο δεν προχώρησε και ο δωρητής σκέφθηκε ακόμη και την άρση της δωρεάς. Κάποια στιγμή, το Νοέμβριο του 2012 εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκπρόσωπος της εργολαβίας ο οποίος διαβεβαίωσε το σώμα ότι τα προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου μπορούσε να το τελειώσει τον Σεπτέμβριο του 2013 (φωτό).

Το έργο δεν τελείωσε ούτε το 2013, ούτε το 2014. Επίσης από την ζωή έφυγαν και οι δωρητές χωρίς να προλάβουν να δουν υλοποιημένο το έργο.

Η διοίκηση Βοργιαζίδη που ακολούθησε προχώρησε σε έκπτωση του εργολάβου, έκανε νέα μελέτη του έργου και επαναδημοπράτησε την κατασκευή της Γέφυρας. Στις 30 Αυγούστου του 2018 υπογράφτηκε η σύμβαση με το νέο εργολάβο (φωτό) και μέσα σε μια διετία περίπου το έργο ολοκληρώθηκε και σήμερα παραδίδεται στους ανθρώπους της Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69