Logo

Τουριστική συνεργασία Θεσσαλονίκης με Βέροια και Ιωάννινα

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών της εφαρμογής του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για τον Τουρισμό σε κάθε πόλη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα με τους αντιδημάρχους Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής της Βέροιας, Βασίλη Λυκοστράτη και Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού των Ιωαννίνων, Νίκο Γκόλα.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του σχεδιασμού, η διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και τα κοινά σημεία προώθησης και προβολής της Θεσσαλονίκης με τη Βέροια και τα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή της συνεργασίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Βέροιας έγινε το Φεβρουάριο του 2012 με την υπογραφή του Μνημονίου Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων.

"Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή ομάδα εργασίας πάνω στο κομμάτι του τουρισμού με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Δήμων αυτών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών της Θεσσαλονίκης επιλέγει τη Βέροια, τη Βεργίνα, την Πέλλα και τη Νάουσα για ημερήσιες εκδρομές και αποδράσεις" αναφέρει ο Σπύρος Πέγκας και προσθέτει: "Όσον αφορά στα Ιωάννινα, είναι μία πόλη που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Θεσσαλονίκη και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας. Η υπογραφή ενός μνημονίου διαδημοτικής συνεργασίας έχει δρομολογηθεί για τις αρχές Απριλίου του 2015 και προσδοκούμε ότι η συνέργεια αυτή θα βρει ως υποστηρικτές πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου, που θα δουν μια νέα τουριστική προοπτική στην πόλη της Ηπείρου".

πηγή: www.voria.gr 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb