Αλεξάνδρεια: Σύμβουλοι της μειοψηφίας καλούν τους συλλόγους να πάρουν θέση για το πανηγύρι

dimarxeio alexandrias

Επιστολή με την οποία ζητούν από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τον Εμπορικό Σύλλογο να πάρουν θέση για το πανηγύρι, έστειλαν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας (Ανεσίδης, Δριστάς, Αλευράς, Κιρκιλιανίδης, Τασιόπουλος, Σαρακατσιάνος, Ναλμπάντης, Χατζημιχάλης). Στην επιστολή τους αναφέρουν:

"Όπως είναι γνωστό η εμποροπανήγυρις της Αλεξάνδρειας που πραγματοποιείται κατ' έτος τον Δεκαπενταύγουστο από το 1843, αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή και ένα θεσμό για την πόλη μας.

Όπως επίσης είναι γνωστό «το πανηγύρι της Παναγίας» πραγματοποιούνταν εξαρχής και έως πριν μερικά χρόνια στην αυλή του εορτάζοντος ιερού ναού.

Δια λόγους που δεν είναι ευρύτερα απόλυτα γνωστοί, αποφασίστηκε να γίνεται μακριά από την εκκλησία και στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΥΕΒ αποδυναμώνοντας έτσι και την ουσία και το νόημα της εμποροπανηγύρεως.

Δυστυχώς για φέτος όπως τοποθετήθηκε η απερχόμενη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και συνηγόρησαν όσοι έχουν δικαίωμα «έκφρασης γνώμης» και μόνο, φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση.

Η απερχόμενη επίσης αντιπολίτευση με δική της πρόταση ζήτησε με κάθε τρόπο - και υπάρχουν αρκετοί - να προτείνει τη διενέργεια της εμποροπανηγύρεως όσο πλησιέστερα γίνεται προς τον εορτάζοντα ιερό ναό.

Επειδή από ότι πληροφορούμαστε σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -καθ' ύλην αρμόδιο να αποφασίσει - σας παρακαλούμε για τις δικές σας απόψεις ως εμπλεκόμενους στο γεγονός φορείς".